Het land van Soekmekaar

Zuid-Afrika

Prijs € 20,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Podium

Paperback | Mei 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de dunbevolkte provincie Limpopo ligt Soekmekaar. Zes onverharde wegen, een benzinestation, een paar winkels. Ooit een bastion van conservatieve blanke boeren met alle macht én grond. Tot in 1994 Nelson Mandela president werd en alles veranderde voor de inwoners van het plattelandsdorpje. In Soekmekaar voltrekt zich een stille revolutie, met ingrijpende gevolgen voor het leven van onderwijzeres Odie Coetsee, de werkloze Zacharia uit de nabijgelegen township en taxichauffeur Frans Ratsaka, die namens zijn stam grote stukken land opeist. Marnix de Bruyne beschrijft met oog voor detail hoe de geschiedenis op microniveau zichtbaar wordt in een kleine gemeenschap, die - soms enthousiast, soms tegenstribbelend - wordt meegezogen in de wervelstroom van het moderne Zuid-Afrika. Marnix de Bruyne (1965) is redacteur Afrika voor de Volkskrant. Hij werkte mee aan de Afrika-verzamelbundels Voor Mandela (2008) en Toubab! (2009). Sinds 1994 bezoekt hij Soekmekaar geregeld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marnix de Bruyne
Uitgever
Podium
ISBN
9789057594076
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
271

Beschrijving

In de dunbevolkte provincie Limpopo ligt Soekmekaar. Zes onverharde wegen, een benzinestation, een paar winkels. Ooit een bastion van conservatieve blanke boeren met alle macht én grond. Tot in 1994 Nelson Mandela president werd en alles veranderde voor de inwoners van het plattelandsdorpje.
In Soekmekaar voltrekt zich een stille revolutie, met ingrijpende gevolgen voor het leven van onderwijzeres Odie Coetsee, de werkloze Zacharia uit de nabijgelegen township en taxichauffeur Frans Ratsaka, die namens zijn stam grote stukken land opeist.

Marnix de Bruyne beschrijft met oog voor detail hoe de geschiedenis op microniveau zichtbaar wordt in een kleine gemeenschap, die - soms enthousiast, soms tegenstribbelend - wordt meegezogen in de wervelstroom van het moderne Zuid-Afrika.

Marnix de Bruyne (1965) is redacteur Afrika voor de Volkskrant. Hij werkte mee aan de Afrika-verzamelbundels Voor Mandela (2008) en Toubab! (2009). Sinds 1994 bezoekt hij Soekmekaar geregeld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marnix de Bruyne
Uitgever
Podium
ISBN
9789057594076
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
271