Zwerftochten langs Amsterdamse gevelstenen

Prijs € 9,90

Uitverkocht

Uniepers

Paperback | Januari 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Amsterdam zijn nog zo'n 640 gevelstenen langs de openbare weg te vinden; het merendeel in gevels van particulieren en een aantal in collecties, zoals in de Sint Luciënsteeg. Gelukkig komen er de laatste jaren steeds meer boven water, die na restauratie weer op de panden in de binnenstad belanden. Wie goed rondkijkt, zal bovendien kunnen zien dat Amsterdam er een aantal prachtige gevelstenen bij heeft gekregen, gemaakt door een nieuwe generatie kunstenaars. In dit gidsje neemt Herman Souer je mee op vier wandelingen; rond de Schreierstoren, door de omgeving van het Leidseplein en de Westerkerk, naar het Begijnhof en naar de Sint Luciënsteeg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. Souer
Uitgever
Uniepers
ISBN
9789068253177
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2004
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

In Amsterdam zijn nog zo'n 640 gevelstenen langs de openbare weg te vinden; het merendeel in gevels van particulieren en een aantal in collecties, zoals in de Sint Luciënsteeg. Gelukkig komen er de laatste jaren steeds meer boven water, die na restauratie weer op de panden in de binnenstad belanden.

Wie goed rondkijkt, zal bovendien kunnen zien dat Amsterdam er een aantal prachtige gevelstenen bij heeft gekregen, gemaakt door een nieuwe generatie kunstenaars. In dit gidsje neemt Herman Souer je mee op vier wandelingen; rond de Schreierstoren, door de omgeving van het Leidseplein en de Westerkerk, naar het Begijnhof en naar de Sint Luciënsteeg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. Souer
Uitgever
Uniepers
ISBN
9789068253177
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2004
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96