Uit een lotusbloem ben ik geboren

op reis door boeddhistisch Noord-India

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Lecturium B.V.

Paperback | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Uit een lotusbloem ben ik geboren is het spirituele verslag van de reizen die Hubert Bastiaens maakte door het uiterste noorden van India, waar het Tibetaans boeddhisme de belangrijkste religie is.Naast avontuurlijke tochten door de Himalaya en sfeervolle beschrijvingen van natuur en landschap, steden en dorpen, en paleizen en kloosters bevat het boek vele interessante ontmoetingen met Indiërs en reizigers uit alle delen van de wereld.Tegelijk is de reis ook een zoektocht van de auteur naar zichzelf en zijn geloof. Hij onderzoekt wat het Tibetaans boeddhisme voor zijn geestelijke ontwikkeling kan betekenen en neemt daartoe deel aan poedja's (gebedsvieringen) in verschillende kloosters. Hij vertelt over zijn Katholieke opvoeding en gaat na of boeddhisme en christendom op de een of andere manier samen kunnen gaan.Het boek bevat tevens een gedegen inleiding in het Tibetaans boeddhisme die kunstig is vervlochten met het verhaal van de reis en de persoonlijke en religieuze ervaringen van de auteur.Kijk voor meer informatie op www.devadaru.nl

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hubert Bastiaens
Uitgever
Lecturium B.V.
ISBN
9789048430406
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228

Beschrijving

Uit een lotusbloem ben ik geboren is het spirituele verslag van de reizen die Hubert Bastiaens maakte door het uiterste noorden van India, waar het Tibetaans boeddhisme de belangrijkste religie is.
Naast avontuurlijke tochten door de Himalaya en sfeervolle beschrijvingen van natuur en landschap, steden en dorpen, en paleizen en kloosters bevat het boek vele interessante ontmoetingen met Indiërs en reizigers uit alle delen van de wereld.
Tegelijk is de reis ook een zoektocht van de auteur naar zichzelf en zijn geloof. Hij onderzoekt wat het Tibetaans boeddhisme voor zijn geestelijke ontwikkeling kan betekenen en neemt daartoe deel aan poedja's (gebedsvieringen) in verschillende kloosters. Hij vertelt over zijn Katholieke opvoeding en gaat na of boeddhisme en christendom op de een of andere manier samen kunnen gaan.
Het boek bevat tevens een gedegen inleiding in het Tibetaans boeddhisme die kunstig is vervlochten met het verhaal van de reis en de persoonlijke en religieuze ervaringen van de auteur.

Kijk voor meer informatie op www.devadaru.nl

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hubert Bastiaens
Uitgever
Lecturium B.V.
ISBN
9789048430406
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228