Topografische Dubbelatlas

topographische atlas van het Koningrijk der Nederlanden 1868 vergeleken met de SmuldersKompas-cartografie begin 21e eeuw

Prijs € 29,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij

Hardback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een spoorlijn, een trekvaart, een dijk. Rechte strepen in een land vol grillige, buigende, kronkelende lijnen van wegen en rivieren, slibben en duinen. Zandwegen, vaarten, sporen en sloten waaieren uit bij talloze dorpen en steden. Wie de kaarten uit 1868 ziet, wordt geraakt door de schoonheid van het landschap. Wat opvalt is de ruimte, de beslotenheid van dorpen en steden, de natuur die in veel gebieden nog vrij spel heeft. Met grote precisie hebben lithografen de meest dunne lijntjes op de kaart getekend, of het nu om de hoofdstraten van Amsterdam gaat, de sloten rond Vinkeveen of de zandplaten bij Terschelling. Voor wie terug wil in de tijd of voor wie wil genieten van het vakmanschap van lithograaft en drukker, en van de huidige cartografie, is deze Dubbelatlas samengesteld. Deze geeft naast de kaarten van de oude Topographische Atlas van 1868, de kaarten van de smuldersKompas-cartografie met het Nederland van nu. De Dubbelatlas biedt een verrassende ontdekkingstocht naar de cartografie en het Nederland van de negentiende eeuw.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij
ISBN
9789058813435
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Een spoorlijn, een trekvaart, een dijk. Rechte strepen in een land vol grillige, buigende, kronkelende lijnen van wegen en rivieren, slibben en duinen. Zandwegen, vaarten, sporen en sloten waaieren uit bij talloze dorpen en steden.
Wie de kaarten uit 1868 ziet, wordt geraakt door de schoonheid van het landschap. Wat opvalt is de ruimte, de beslotenheid van dorpen en steden, de natuur die in veel gebieden nog vrij spel heeft. Met grote precisie hebben lithografen de meest dunne lijntjes op de kaart getekend, of het nu om de hoofdstraten van Amsterdam gaat, de sloten rond Vinkeveen of de zandplaten bij Terschelling.
Voor wie terug wil in de tijd of voor wie wil genieten van het vakmanschap van lithograaft en drukker, en van de huidige cartografie, is deze Dubbelatlas samengesteld. Deze geeft naast de kaarten van de oude Topographische Atlas van 1868, de kaarten van de smuldersKompas-cartografie met het Nederland van nu. De Dubbelatlas biedt een verrassende ontdekkingstocht naar de cartografie en het Nederland van de negentiende eeuw.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij
ISBN
9789058813435
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig