Thailand

zacht als zijde, buigzaam als bamboe

Prijs € 20,99

Uitverkocht

Nijgh & Van Ditmar

Paperback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sjon Hauser woont en werkt sinds 1983 in Chiang Mai. Behalve talloze artikelen voor kranten en tijdschriften schreef hij verschillende reisgidsen en boeken. In 1980 wordt Sjon Hauser, als toerist, binnen twee dagen verliefd op Thailand. Een paar jaar later vestigt hij zich als journalist in Chiang Mai, waar hij nog altijd woont. Hauser maakt het de lezer mogelijk een kijkje te nemen achter het masker van de Thaise glimlach. Behalve op pittoreske tempels en oogverblindend mooie vrienden stuit hij op moord en doodslag als dagelijks bedrijf, de verloedering van bergstammen en een aids-epidemie die nietsontziend om zich heen grijpt. In 1997 stortte de Thaise economie als een kaartenhuis in elkaar. Hoewel Hauser een wrang beeld schetst van de nieuwe ’tijger’, blijft tussen de regels zijn liefde voor het land voelbaar. Hij gunt de lezer een blik op zijn persoonlijke leven, zijn frustraties met de journalistiek, en beschrijft hoe zijn Thaise vrienden hem daarbij troosten. De pers over Thailand. Zacht als zijde, buigzaam als bamboe: ‘Prikkelend, relativerend [...] verplichte reisliteratuur. Een absolute aanrader!’ – de Volkskrant

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sjon Hauser
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038890142
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
344

Beschrijving

Sjon Hauser woont en werkt sinds 1983 in Chiang Mai. Behalve talloze artikelen voor kranten en tijdschriften schreef hij verschillende reisgidsen en boeken.
In 1980 wordt Sjon Hauser, als toerist, binnen twee dagen verliefd op Thailand. Een paar jaar later vestigt hij zich als journalist in Chiang Mai, waar hij nog altijd woont.
Hauser maakt het de lezer mogelijk een kijkje te nemen achter het masker van de Thaise glimlach. Behalve op pittoreske tempels en oogverblindend mooie vrienden stuit hij op moord en doodslag als dagelijks bedrijf, de verloedering van bergstammen en een aids-epidemie die nietsontziend om zich heen grijpt.
In 1997 stortte de Thaise economie als een kaartenhuis in elkaar. Hoewel Hauser een wrang beeld schetst van de nieuwe ’tijger’, blijft tussen de regels zijn liefde voor het land voelbaar. Hij gunt de lezer een blik op zijn persoonlijke leven, zijn frustraties met de journalistiek, en beschrijft hoe zijn Thaise vrienden hem daarbij troosten.
De pers over Thailand. Zacht als zijde, buigzaam als bamboe:
‘Prikkelend, relativerend [...] verplichte reisliteratuur. Een absolute aanrader!’ – de Volkskrant

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sjon Hauser
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038890142
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
344