Te gast in Israel & de Palestijnse Gebieden

Prijs € 8,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Informatie Verre Reizen VOF

Paperback | Mei 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Al honderden jaren bezoeken gelovigen en pelgrims de heilige plaatsen van de drie monotheïstische religies: het christendom, het jodendom en de islam in Israël en de Palestijnse gebieden. Niet alleen de Bijbelse plaatsen, ook het aangename klimaat, de indrukwekkende landschappen, het bruisende leven en de gastvrijheid van lokale gemeenschappen trekt reizigers aan uit de hele wereld. Journaliste en samenstelster Nicolien Zuijdgeest bezoekt de historische havenplaats Akko met zijn kruisridderburchten en proeft in het noordelijke berggebied van Galilea van Druzische cultuur en joodse mystiek. In Nazareth logeert ze in een hostel dat mensen van verschillende religies verenigt. In Jeruzalem ziet Arnold van Bruggen hoe pelgrims, toeristen, monniken en priesters elkaar in de Heilige Grafkerk verdringen rond het graf van Jezus. Terwijl de mensen in Jeruzalem bidden, vieren ze in de hoofdstad Tel Aviv feest. Lutske Bonsma flaneert er op de boulevard en danst tot in de vroege uurtjes. Karin van Kooten reist naar de Negev-woestijn en ziet hoe creatief Israëli's zijn bij het zoeken naar oplossingen voor het waterprobleem. Wanneer Nicolien Zuijdgeest zich in de Palestijnse Gebieden begeeft, is ze verrast door de schoonheid van het landschap en de hartelijkheid van de bevolking. Samen met vrijwilligers uit de hele wereld helpt ze Palestijnse boeren bij de olijvenpluk. De wandeling die Toine van Teeffelen langs de muur in Bethlehem maakt, confronteert de bezoeker met de dagelijkse situatie van veel Palestijnen. En in Ramallah, het Palestijnse uitgaans- en shoppingcentrum op de Westelijke Jordaanoever, drinkt Femke Noordink koffie met rozensmaak in het hippe Stars & Bucks. Behalve reisreportages bevat deze uitgave achtergrondverhalen. Karin van Kooten schrijft over de Israëlische bevolkingssamenstelling en immigratiestromen, de Israëlische Erella Grassiani over de verplichte dienstplicht, Nicolien Zuijdgeest over de nakba (de 'catastrofe') en de joodse kolonisatie van Oost-Jeruzalem en Tineke Bennema over Palestijnse literatuur. De reispocket sluit af met praktische reisinformatie en literatuurtips.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Informatie Verre Reizen VOF
ISBN
9789460160264
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

Al honderden jaren bezoeken gelovigen en pelgrims de heilige plaatsen van de drie monotheïstische religies: het christendom, het jodendom en de islam in Israël en de Palestijnse gebieden. Niet alleen de Bijbelse plaatsen, ook het aangename klimaat, de indrukwekkende landschappen, het bruisende leven en de gastvrijheid van lokale gemeenschappen trekt reizigers aan uit de hele wereld.

Journaliste en samenstelster Nicolien Zuijdgeest bezoekt de historische havenplaats Akko met zijn kruisridderburchten en proeft in het noordelijke berggebied van Galilea van Druzische cultuur en joodse mystiek. In Nazareth logeert ze in een hostel dat mensen van verschillende religies verenigt. In Jeruzalem ziet Arnold van Bruggen hoe pelgrims, toeristen, monniken en priesters elkaar in de Heilige Grafkerk verdringen rond het graf van Jezus. Terwijl de mensen in Jeruzalem bidden, vieren ze in de hoofdstad Tel Aviv feest. Lutske Bonsma flaneert er op de boulevard en danst tot in de vroege uurtjes. Karin van Kooten reist naar de Negev-woestijn en ziet hoe creatief Israëli's zijn bij het zoeken naar oplossingen voor het waterprobleem.

Wanneer Nicolien Zuijdgeest zich in de Palestijnse Gebieden begeeft, is ze verrast door de schoonheid van het landschap en de hartelijkheid van de bevolking. Samen met vrijwilligers uit de hele wereld helpt ze Palestijnse boeren bij de olijvenpluk. De wandeling die Toine van Teeffelen langs de muur in Bethlehem maakt, confronteert de bezoeker met de dagelijkse situatie van veel Palestijnen. En in Ramallah, het Palestijnse uitgaans- en shoppingcentrum op de Westelijke Jordaanoever, drinkt Femke Noordink koffie met rozensmaak in het hippe Stars & Bucks.

Behalve reisreportages bevat deze uitgave achtergrondverhalen. Karin van Kooten schrijft over de Israëlische bevolkingssamenstelling en immigratiestromen, de Israëlische Erella Grassiani over de verplichte dienstplicht, Nicolien Zuijdgeest over de nakba (de 'catastrofe') en de joodse kolonisatie van Oost-Jeruzalem en Tineke Bennema over Palestijnse literatuur. De reispocket sluit af met praktische reisinformatie en literatuurtips.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Informatie Verre Reizen VOF
ISBN
9789460160264
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96