Te gast in Egypte

Prijs € 8,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Informatie Verre Reizen VOF

Paperback | Februari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze uitgave is samengesteld door schrijfster en fotograaf Arita Baaijens. Ze is vooral bekend door haar woestijnreizen en de boeken die ze erover geschreven heeft. 'Cairo de zegevierende stad', het openingsverhaal van TE GAST IN Egypte werd door Jan Blokker jr. geselecteerd voor de literaire reisverhalenbundel 'De Nederlandse reisliteratuur in 80 en enige verhalen' (Prometheus). In TE GAST IN Egypte laat samenstelster Arita Baaijens de lezer kennismaken met het land en haar bewoners. Voor Baaijens is Egypte een surrealistisch sprookje, een land waar heden en verleden geruisloos in elkaar overlopen. In Cairo laat ze zich door plaatselijke bewoners leiden naar historische plaatsen en kleurrijke buurten. Ook ontmoet ze in de hoofdstad enkele vooraanstaande Egyptische schrijvers. Daarnaast schrijft de woestijnreizigster over het leven in de oases in de Westelijke Woestijn en speciaal over Dachla, haar favoriete oase waar ze na een ongeluk fantastisch werd opgevangen door gastvrije bewoners. Behalve Baaijens komen nog vijf andere auteurs aan het woord. Voormalig NRC-correspondent Alexander Weissink schrijft over de Nijl, de levensader van Egypte die momenteel ernstig bedreigd wordt. Culinair journaliste Janny de Moor gaat in de Caireense wijk Darb el Achmar op strooptocht naar kruiden, drankjes en andere lekkere gerechten. Antropologe Gerda Sengers bezoekt in Cairo een van de laatste badhuizen en laat zich daar door de wasvrouw stevig onderhanden nemen. Archeologe Jolanda Bos-Seldenthuis staat stil bij de afbraak en verplaatsing van het dorp Qurna nabij Luxor, dat gebouwd is op graven uit het oude Egypte. Zij houdt een pleidooi voor Qurna als cultureel erfgoed. Yvonne Hajunga tot slot neemt de lezer mee naar het hart van de Sinaï waar ze je laat kennismaken met de Gebelieh, een bedoeïenenstam die hecht aan tradities.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Informatie Verre Reizen VOF
ISBN
9789460160240
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Beschrijving

Deze uitgave is samengesteld door schrijfster en fotograaf Arita Baaijens. Ze is vooral bekend door haar woestijnreizen en de boeken die ze erover geschreven heeft. 'Cairo de zegevierende stad', het openingsverhaal van TE GAST IN Egypte werd door Jan Blokker jr. geselecteerd voor de literaire reisverhalenbundel 'De Nederlandse reisliteratuur in 80 en enige verhalen' (Prometheus).

In TE GAST IN Egypte laat samenstelster Arita Baaijens de lezer kennismaken met het land en haar bewoners. Voor Baaijens is Egypte een surrealistisch sprookje, een land waar heden en verleden geruisloos in elkaar overlopen. In Cairo laat ze zich door plaatselijke bewoners leiden naar historische plaatsen en kleurrijke buurten. Ook ontmoet ze in de hoofdstad enkele vooraanstaande Egyptische schrijvers. Daarnaast schrijft de woestijnreizigster over het leven in de oases in de Westelijke Woestijn en speciaal over Dachla, haar favoriete oase waar ze na een ongeluk fantastisch werd opgevangen door gastvrije bewoners.

Behalve Baaijens komen nog vijf andere auteurs aan het woord. Voormalig NRC-correspondent Alexander Weissink schrijft over de Nijl, de levensader van Egypte die momenteel ernstig bedreigd wordt. Culinair journaliste Janny de Moor gaat in de Caireense wijk Darb el Achmar op strooptocht naar kruiden, drankjes en andere lekkere gerechten. Antropologe Gerda Sengers bezoekt in Cairo een van de laatste badhuizen en laat zich daar door de wasvrouw stevig onderhanden nemen. Archeologe Jolanda Bos-Seldenthuis staat stil bij de afbraak en verplaatsing van het dorp Qurna nabij Luxor, dat gebouwd is op graven uit het oude Egypte. Zij houdt een pleidooi voor Qurna als cultureel erfgoed. Yvonne Hajunga tot slot neemt de lezer mee naar het hart van de Sinaï waar ze je laat kennismaken met de Gebelieh, een bedoeïenenstam die hecht aan tradities.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Informatie Verre Reizen VOF
ISBN
9789460160240
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80