Suriname Discovered

Prijs € 39,99

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Scriptum Books

Hardback | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een compleet gewijzigde herdruk. Met Kwamalasamutu, de grotten van Werephai, Tafelberg, Julianatop, Bensdorp, Sipaliwini, Kabalebo en nog veel meer over wat er te ontdekken valt in Suriname.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marco de Nood, Toon Fey
Uitgever
Scriptum Books
ISBN
9789055947072
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
201

Beschrijving

De foto's die u in dit boek aantreft, laten een verscheidenheid in beeld en kleur zien waarover maar weinig andere landen beschikken. Dat is opmerkelijk, want tenslotte gaat het om een land dat in vergelijking met de meeste Zuid-Amerikaanse landen zeer bescheiden van afmeting is. En al even bescheiden is het bevolkingsaantal van ongeveer 500.000 inwoners. De vraag is dan ook: waaraan heeft Suriname haar overweldigend rijke en gevarieerde uiterlijk te danken? Voor een belangrijk deel schuilt het antwoord in de fysieke gesteldheid van het land. Maar liefst méér dan 80 procent van de oppervlakte bestaat uit ongerepte natuur in de vorm van tropisch regenwoud. De rijkdom en onaangestastheid van het Surinaamse binnenland - voor een groot deel tot natuurreservaat verklaard - is, ook in vergelijking met andere tropische landen, spectaculair.
Natuurlijk bepalen ook de bevolking en de cultuur het beeld van een land en ook in dit opzicht beschikt Suriname over een opmerklijke rijkdom. In onze huidige wereld vormen multiculturele samenlevingen een tamelijk nieuw verschijnsel. Suriname echter vormde al een multiculturele samenleving voordat dit woord werd uitgevonden. De komst van slaven uit Afrika, gevolgd door de immigratie van contractarbeiders uit verschillende delen van de wereld, hebben het land al lang geleden een enorme variëteit aan gezichten gegeven.
Een fotoboek spreekt ten dele voor zich; ieder beeld vertelt immers een verhaal. Maar juist vanwege de interessante maar tegelijkertijd ook uitzonderlijke geschiedenis van Suriname, leek het ons toch nuttig om dit boek van enige relevante achtergrondinformatie te voorzien.
Taal: NL/ENG

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marco de Nood, Toon Fey
Uitgever
Scriptum Books
ISBN
9789055947072
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
201