Stadsvogels

Prijs € 17,95

Uitverkocht

KNNV Uitgeverij

Paperback | Februari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Weinig mensen weten dat onze steden belangrijke leefgebieden voor vogels zijn. Ontdek wat stadswijken aan vogels te bieden hebben. Of omgekeerd: wat vogels ons kunnen bieden. Want hoe meer vogels, hoe rijker ons leefklimaat in de stad!Dit boek laat je kennis maken met 18 stadse vogelgemeenschappen in verschillende wijktypen. Welke vogelsoorten komen er voor en in welke aantallen? Scoort mijn wijk onder of boven het landelijk gemiddelde? Waarom ontbreken sommige vogels? En wat kunnen we daaraan doen?Nieuwe inzichten hierin helpen ons om nog bewuster met stadsnatuur om te gaan. 'Stadsvogels' biedt alle informatie en vormt een belangrijk handvat voor de bescherming van vogels in de stad.Natuur in de stad? Vroeger beleefde je natuur vooral in het buitengebied. Tegenwoordig krijgt stadsnatuur steeds meer aandacht vanwege haar positieve bijdrage aan het stadsklimaat. Van alle planten en dieren behoren vogels tot de meest zichtbare vertegenwoordigers in de stad. En steeds beter weten we welke invloed de stedelijke omgeving op vogels heeft.Waar vogels zich prettig voelen zijn ook de stadsbewoners tevreden. Kortom: een vogelrijke wijk zegt iets over de kwaliteit van de leefomgeving ook in de stad. Hoe meer vogels, hoe rijker ons leefklimaat!Onderwerpen: vogels, natuur, stad, vogelbescherming, huismus, vogelsoorten, soorten, vogelgemeenschappen, Meetnet Urbane Soorten MUS, stadsvogelbenchmark, stadsvogelgildes, wijktypen, stadswijken, stedelijke vernieuwing, monitoren, monitoringIsm Vogelbescherming Nederland. Jip Louwe Kooijmans (1966) keek als kind al gebiologeerd naar de vogels en hun gedrag in de tuin. Zijn passie voor vogels en interesse voor de mens en zijn leefomgeving combineert hij nu als specialist van vogels in het stedelijk gebied bij Vogelbescherming Nederland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jip Louwe Kooijmans
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050114660
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

Weinig mensen weten dat onze steden belangrijke leefgebieden voor vogels zijn. Ontdek wat stadswijken aan vogels te bieden hebben. Of omgekeerd: wat vogels ons kunnen bieden. Want hoe meer vogels, hoe rijker ons leefklimaat in de stad!

Dit boek laat je kennis maken met 18 stadse vogelgemeenschappen in verschillende wijktypen. Welke vogelsoorten komen er voor en in welke aantallen? Scoort mijn wijk onder of boven het landelijk gemiddelde? Waarom ontbreken sommige vogels? En wat kunnen we daaraan doen?

Nieuwe inzichten hierin helpen ons om nog bewuster met stadsnatuur om te gaan. 'Stadsvogels' biedt alle informatie en vormt een belangrijk handvat voor de bescherming van vogels in de stad.

Natuur in de stad? Vroeger beleefde je natuur vooral in het buitengebied. Tegenwoordig krijgt stadsnatuur steeds meer aandacht vanwege haar positieve bijdrage aan het stadsklimaat. Van alle planten en dieren behoren vogels tot de meest zichtbare vertegenwoordigers in de stad. En steeds beter weten we welke invloed de stedelijke omgeving op vogels heeft.

Waar vogels zich prettig voelen zijn ook de stadsbewoners tevreden. Kortom: een vogelrijke wijk zegt iets over de kwaliteit van de leefomgeving ook in de stad. Hoe meer vogels, hoe rijker ons leefklimaat!

Onderwerpen: vogels, natuur, stad, vogelbescherming, huismus, vogelsoorten, soorten, vogelgemeenschappen, Meetnet Urbane Soorten MUS, stadsvogelbenchmark, stadsvogelgildes, wijktypen, stadswijken, stedelijke vernieuwing, monitoren, monitoring

Ism Vogelbescherming Nederland.

Jip Louwe Kooijmans (1966) keek als kind al gebiologeerd naar de vogels en hun gedrag in de tuin. Zijn passie voor vogels en interesse voor de mens en zijn leefomgeving combineert hij nu als specialist van vogels in het stedelijk gebied bij Vogelbescherming Nederland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jip Louwe Kooijmans
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050114660
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96