Puur Sardinie

het verrassend authentieke paradiso mediterraneo

Prijs € 22,50

Uitverkocht

PassePartout reizen

Paperback | Maart 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

PUUR SARDINIE 978.94.9117.254.0De puurheid en het ongrijpbare karakter van Sardinie en haar bewoners, die tot een aparte etnische groep behoren, zijn veelvuldig bezongen en beschreven. Deze uniciteit, ook wel Sardita genoemd, is ontstaan door de geisoleerde ligging van het eiland, de onherbergzaamheid van de binnenlanden, de mysterieuze Nuraghi- beschaving en door de vele volkeren die voet op Sardijnse bodem hebben gezet, en veel meer dan hun voetafdruk alleen hebben achtergelaten. De kruisbestuiving van de inheemse cultuur met invloeden van de Feniciers, Romeinen, Arabieren, Catalanen, Pisanen, Genuezen en Italianen, heeft een caleidoscoop aan culturele uitingen en lokale gebruiken gecreeerd en een bijzonder smakelijke keuken opgeleverd!Ontdek het beste van Sardinie met verrassende verhalen, boeiende achtergronden en overheerlijke lokale recepten, en reis mee langs de mooiste plekken, de charmantste stadjes en de beste adressen.Italie-kenner Esther van Veen (1977) is verzot op het authentieke Sardinie, dat ze de afgelopen jaren veelvuldig bereisde. Ze is werkzaam als auteur, freelance reisjournaliste en als reisfotografe.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Esther van Veen
Uitgever
PassePartout reizen
ISBN
9789491172540
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

PUUR SARDINIE 978.94.9117.254.0

De puurheid en het ongrijpbare karakter van Sardinie en haar bewoners, die tot een aparte etnische groep behoren, zijn veelvuldig bezongen en beschreven. Deze uniciteit, ook wel Sardita genoemd, is ontstaan door de geisoleerde ligging van het eiland, de onherbergzaamheid van de binnenlanden, de mysterieuze Nuraghi- beschaving en door de vele volkeren die voet op Sardijnse bodem hebben gezet, en veel meer dan hun voetafdruk alleen hebben achtergelaten. De kruisbestuiving van de inheemse cultuur met invloeden van de Feniciers, Romeinen, Arabieren, Catalanen, Pisanen, Genuezen en Italianen, heeft een caleidoscoop aan culturele uitingen en lokale gebruiken gecreeerd en een bijzonder smakelijke keuken opgeleverd!
Ontdek het beste van Sardinie met verrassende verhalen, boeiende achtergronden en overheerlijke lokale recepten, en reis mee langs de mooiste plekken, de charmantste stadjes en de beste adressen.
Italie-kenner Esther van Veen (1977) is verzot op het authentieke Sardinie, dat ze de afgelopen jaren veelvuldig bereisde. Ze is werkzaam als auteur, freelance reisjournaliste en als reisfotografe.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Esther van Veen
Uitgever
PassePartout reizen
ISBN
9789491172540
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160