PeerkePad van Wittem naar Tilburg

Prijs € 10,00

Tijdelijk niet beschikbaar

Stads Foto & Ontwerp

Paperback | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wandelgids en leesboek in een, vol meerdaagse wandeling van Wittem in Zuid-Limburg naar het heiligdom van Peerke Donders in Tilburg-Noord. En dat alles in een prettig meeneemformaat.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Stads Foto & Ontwerp
ISBN
9789460320040
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191

Beschrijving


Een bijzondere wandelgids is ‘PeerkePad, van Wittem naar Tilburg’. In dit boek staat een meerdaagse wandeling beschreven van Wittem in Zuid-Limburg naar het heiligdom van Peerke Donders in Tilburg-Noord. PeerkePad heeft een prettig meeneemformaat en is door een ringband handig in het gebruik onderweg. Daarnaast is het ook een leesboek met een schat aan informatie over de monumenten die de wandelaar onderweg tegenkomt. Het volledig in kleur uitgegeven PeerkePad telt bijna 200 pagina’s en is te koop voor 14,95 euro.


Waarom is gekozen voor een wandeling tussen Wittem in Zuid-Limburg en Tilburg-Noord? In Wittem zijn de redemptoristen in Nederland gevestigd. De zalige Peerke Donders maakte deel uit van deze congregatie. Wittem is een bekende bedevaartsplaats ter ere van Gerardus Majella, een heiligverklaarde redemptorist. Peerke Donders wordt vereerd in zijn heiligdom in Tilburg-Noord, een uniek rijksmonument. De wandeling is zowel een letterlijke als symbolische verbinding tussen beide plaatsen. PeerkePad is een van de vele initiatieven vanwege de tweehonderdste geboortedag van de bekendste Tilburger Petrus Donders (1809-1887), die van 1842 tot zijn dood in Suriname onder de armen en melaatsen werkte. In 1982 werd hij zalig verklaard.


In het boek is de 156 kilometer lange route exact beschreven. Gedetailleerde kaarten vergemakkelijken het volgen van de route. Dit deel is samengesteld door Henk Erinkveld en Jelle Wind, redemptoristen en ervaren wandelaars. De in volksgeloof gespecialiseerde schrijver Paul Spapens geeft in het boek informatie over al hetgeen dat de wandelaar onderweg tegenkomt. Het boek bevat veel foto’s van de Tilburgse fotograaf Jan Stads. De route kan in beide richtingen worden gelopen. Er zijn acht dagetappes. Ook zijn er mogelijkheden voor rondwandelingen vanuit de etappeplaatsen beschreven. Een website (www.peerkepad.nl) ondersteunt het boek met actuele informatie. De ambitie is er om PeerkePad uit te laten groeien tot een wandelfenomeen zoals het Pieter Pad.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Stads Foto & Ontwerp
ISBN
9789460320040
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191