OverLeven

portretten en verhalen van Joodse overlevenden van de Tweede Wereldoorlog

Prijs € 25,50

Uitverkocht

Maan, Uitgeverij

Hardback | Maart 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Fotograaf Marijke Talen (1965) had al lange tijd de wens om Joodse overlevenden van de Tweede Wereldoorlog te portretteren en hun verhalen vast te leggen, nu het nog kan.Deze wens is uitgekomen met het boek 'OverLeven'.Door haar gevoelige portretten laat Marijke je indringend kennismaken met de mensen die aan het woord komen. Ook de schijnbaar kleine, tastbare herinneringen wist Marijke zo vast te leggen dat duidelijk is dat ze voor de verteller van grote betekenis zijn.De verhalen, grotendeels opgetekend door studenten journalistiek van de Hogeschool Windesheim Zwolle, zijn aangrijpend in al hun eenvoud. Eerlijk en zonder opsmuk geven ze een duidelijk beeld hoe de periode 1940 - 1945 is ervaren.Een boek dat de herinnering aan overlevenden en overledenen levend houdt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mirjam Booij-Hendriks, Albert Holterman
Uitgever
Maan, Uitgeverij
ISBN
9789081940740
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Fotograaf Marijke Talen (1965) had al lange tijd de wens om Joodse overlevenden van de Tweede Wereldoorlog te portretteren en hun verhalen vast te leggen, nu het nog kan.
Deze wens is uitgekomen met het boek 'OverLeven'.

Door haar gevoelige portretten laat Marijke je indringend kennismaken met de mensen die aan het woord komen. Ook de schijnbaar kleine, tastbare herinneringen wist Marijke zo vast te leggen dat duidelijk is dat ze voor de verteller van grote betekenis zijn.

De verhalen, grotendeels opgetekend door studenten journalistiek van de Hogeschool Windesheim Zwolle, zijn aangrijpend in al hun eenvoud. Eerlijk en zonder opsmuk geven ze een duidelijk beeld hoe de periode 1940 - 1945 is ervaren.

Een boek dat de herinnering aan overlevenden en overledenen levend houdt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mirjam Booij-Hendriks, Albert Holterman
Uitgever
Maan, Uitgeverij
ISBN
9789081940740
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig