Ontdek Amsterdam met het Rijksmuseum

twee wandelingen van (ongeveer) 2,5 uur

Prijs € 9,95

Uitverkocht

Lubberhuizen, Uitgeverij Bas

Paperback | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Meesterwerken uit het Rijksmuseum illustreren deze compacte geschiedenis van Amsterdam, verteld tijdens twee wandelingen door de ervaren stadsgids Amsterjan. De routes hebben thema's die onlosmakelijk met Amsterdam verbonden zijn: Geld & handel en Vrijheid & tolerantie. De gids neemt de lezer-wandelaar mee naar de Gouden Eeuw, die in beeld wordt gebracht met beroemde schilderijen van onder anderen Rembrandt, Albert Cuyp en Gerrit Berckheyde. De wandelingen voeren onder meer van het IJ waar in de Gouden Eeuw de haven floreerde, via het Trippenhuis van de wapenhandelaars Louis en Hendrik Trip, naar de Bloemenmarkt waar nog steeds een tulpenmanie woedt. Een handzame gids waarmee de Gouden Eeuw en de collectie van het Rijksmuseum tot leven komt. Jan Tervoort is stadsgids en verzorgt rondleidingen onder de naam Amsterjan. Hij behaalde begin 2012 cum laude zijn bachelor geschiedenis aan de UvA en verdiepte zich met name in de Amsterdamse stadsgeschiedenis. Met zijn scriptie won hij de Ons Amsterdam-scriptieprijs 2012.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Tervoort
Uitgever
Lubberhuizen, Uitgeverij Bas
ISBN
9789059373532
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Meesterwerken uit het Rijksmuseum illustreren deze compacte geschiedenis van Amsterdam, verteld tijdens twee wandelingen door de ervaren stadsgids Amsterjan. De routes hebben thema's die onlosmakelijk met Amsterdam verbonden zijn: Geld & handel en Vrijheid & tolerantie.

De gids neemt de lezer-wandelaar mee naar de Gouden Eeuw, die in beeld wordt gebracht met beroemde schilderijen van onder anderen Rembrandt, Albert Cuyp en Gerrit Berckheyde. De wandelingen voeren onder meer van het IJ waar in de Gouden Eeuw de haven floreerde, via het Trippenhuis van de wapenhandelaars Louis en Hendrik Trip, naar de Bloemenmarkt waar nog steeds een tulpenmanie woedt. Een handzame gids waarmee de Gouden Eeuw en de collectie van het Rijksmuseum tot leven komt.

Jan Tervoort is stadsgids en verzorgt rondleidingen onder de naam Amsterjan. Hij behaalde begin 2012 cum laude zijn bachelor geschiedenis aan de UvA en verdiepte zich met name in de Amsterdamse stadsgeschiedenis. Met zijn scriptie won hij de Ons Amsterdam-scriptieprijs 2012.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Tervoort
Uitgever
Lubberhuizen, Uitgeverij Bas
ISBN
9789059373532
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig