Met mijn timmermanspotlood op pelgrimage

van Santiago de Compostela naar Rome

Prijs € 22,95

Uitverkocht

Elikser B.V. Uitgeverij

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na Galatañazor gaat de weg noordwaarts. Een mooie, smalle weg met weinig verkeer, dat bevalt mij wel. Soms gaan sommige chauffeurs als gekken tekeer. Vooral als het regent met die plassen, dan ben je gelijk gewassen. Pelgrimeren is niet alleen verslavend, maar zeker ook aanstekelijk, zo blijkt uit dit boek van Jos van Kersbergen. In 2001 liep hij vanuit zijn woonplaats Gouda naar Santiago de Compostela en vervolgens naar Cabo Finisterre, het einde van de wereld. Daar worden traditiegetrouw de kleren van de pelgrims verbrand om bij wijze van spreken een nieuwe start te maken. Bij thuiskomst bleek hij nog lang niet uitgewandeld te zijn. Vandaar dat hij in 2010 opnieuw zijn wandelschoenen aantrok en zijn reis vervolgde vanuit Santiago de Compostela naar Rome. Met zijn timmermanspotlood tekende hij onderweg allemaal observaties op en illustreerde ze zelf. Verluchtigd en verdiept met gedichten, foto's, persoonlijke ontboezemingen en alledaagse gebeurtenissen bundelt hij zijn belevenissen in dit aansprekende boek. Jos van Kersbergen werd in 1946 geboren in Gouda en werd timmerman-restaurateur.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jos van Kersbergen
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089544230
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
322

Beschrijving

Na Galatañazor gaat de weg noordwaarts. Een mooie, smalle weg met weinig verkeer, dat bevalt mij wel. Soms gaan sommige chauffeurs als gekken tekeer. Vooral als het regent met die plassen, dan ben je gelijk gewassen.

Pelgrimeren is niet alleen verslavend, maar zeker ook aanstekelijk, zo blijkt uit dit boek van Jos van Kersbergen. In 2001 liep hij vanuit zijn woonplaats Gouda naar Santiago de Compostela en vervolgens naar Cabo Finisterre, het einde van de wereld. Daar worden traditiegetrouw de kleren van de pelgrims verbrand om bij wijze van spreken een nieuwe start te maken. Bij thuiskomst bleek hij nog lang niet uitgewandeld te zijn. Vandaar dat hij in 2010 opnieuw zijn wandelschoenen aantrok en zijn reis vervolgde vanuit Santiago de Compostela naar Rome. Met zijn timmermanspotlood tekende hij onderweg allemaal observaties op en illustreerde ze zelf. Verluchtigd en verdiept met gedichten, foto's, persoonlijke ontboezemingen en alledaagse gebeurtenissen bundelt hij zijn belevenissen in dit aansprekende boek.

Jos van Kersbergen werd in 1946 geboren in Gouda en werd timmerman-restaurateur.

 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jos van Kersbergen
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089544230
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
322