Mekong (e-Book)

van de Gouden Driehoek naar Vietnam

Prijs € 9,49
Download direct dit e-Book

Nijgh & Van Ditmar

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Of het nu het smakelijk verorberen van gefrituurde vogelspin betreft, of Hausers bezinning op zijn vroegere deelname aan demonstraties tegen de Vietnamoorlog: niemand anders weet de lezer op zo’n persoonlijke en indringende wijze mee te nemen naar de streek die hem lief is, maar soms ook onaangenaam kan verrassen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sjon Hauser
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038891552
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
864 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352

Beschrijving

In de ban van de Mekong verkent Sjon Hauser vanuit zijn woonplaats Chiang Mai gedurende ruim een jaar deze grootste en meest imposante rivier van Zuidoost-Azië. Nu eens gaat de reis op een scooter langs de oevers, dan weer zakt hij de rivier af in een vrachtschuit of hydrofoil. In bergdorpjes in het Thaise deel van de Gouden Driehoek woont hij een schommelfestival en de opiumoogst bij, tijdens het nieuwjaar in Luang Prabang (Laos) constateert hij dat het boeddhisme er dertig jaar Pathet Lao met glans heeft overleefd. In Noordoost-Thailand verdiept hij zich in het hardnekkige geloof dat nagas reusachtige serpenten met bovennatuurlijke eigenschappen de rivier bevolken. En in Cambodja voert de Mekong hem naar de wieg van Pol Pot en de beruchte Killing Fields. Of het nu het smakelijk verorberen van gefrituurde vogelspin betreft, of Hausers bezinning op zijn vroegere deelname aan demonstraties tegen de Vietnamoorlog: niemand anders weet de lezer op zon persoonlijke en indringende wijze mee te nemen naar de streek die hem lief is, maar soms ook onaangenaam kan verrassen.

Mekong. Van de Gouden Driehoek naar Vietnam is het lang verwachte vervolg op Hausers alom geprezen Thailand. Zacht als zijde, buigzaam als bamboe. Beide boeken zijn een must voor de liefhebber van Zuidoost-Azië en spannende reisliteratuur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sjon Hauser
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038891552
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
864 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352