Markante reizigers

dertien biografieën van eigenzinnige pioniers

Prijs € 14,90

Uitverkocht

Donker B.V., Uitgeversmaatschappij Ad.

Paperback | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Markante historische avonturiers gevolgd op een chronologische tijdreis, beginnend in de 18e eeuw en doorlopend tot het einde van de twintigste eeuw...Verhalen over eigenzinnige mensen, negen mannen en vijf vrouwen die geen genoegen namen met hun eigen dorp, stad of land, maar op allerlei manieren eropuit trokken om de destijds nog onbekende wereld te verkennen. Het is een gevarieerde mengeling geworden qua continenten die bereisd werden; Noord- en Zuidpool, Azie, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Australie. Dertien biografieën van markante pioniers in de vorm van reisverhalen. Ze gingen op pad met de nodige moed en op allerlei manieren (per luchtballon, te paard, in kano, per palanquin) ontberingen tegemoet in onbekende continenten: verkleed als man, tijdens zomervakanties met een karavaan, schedels metend, mensen verzorgend, als spion, kapitein, handelaar of geestelijke, als dandy met exotische dieren in het gevolg, stiekem zaden stelend of onderweg de natuur schilderend. Onder hen drie Nederlanders, Belgen en ontdekkingsreizigers uit landen als Oosternrijk, Engeland, Ierland en Frankrijk. Deze veelal door nieuwsgierigheid gedreven 'ondernemers', ontdekten nieuwe landstreken, dieren, planten, mysterieuze voorwerpen, volken, maar ook leefwijzen, religies en onbekende rituelen. Ze verrijkten de westerse wereld zo met kennis van nieuwe verschijnselen uit de toenmalige 'terra incognita'.Over de auteur:Lex Veldhoen (1951) is freelance journalist/fotograaf. Hij heeft gewerkt voor diverse kranten en tientallen tijdschriften (o.a. NRC, De Standaard, De Morgen, Het Parool, Psychologie, G-Geschiedenis, De Ingenieur en EOS Magazine). Zijn specialisaties zijn: Reizen, Kunst en Architectuur, Wetenschap en Psychiatrie. Sinds 15 jaar reist hij circa vier tot zes weken per jaar door India, waar hij drie decennia geleden in een klein dorp bij Chennai leefde om op verzoek van de bewoners projecten te helpen opzetten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lex Veldhoen
Uitgever
Donker B.V., Uitgeversmaatschappij Ad.
ISBN
9789061006961
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Markante historische avonturiers gevolgd op een chronologische tijdreis, beginnend in de 18e eeuw en doorlopend tot het einde van de twintigste eeuw...

Verhalen over eigenzinnige mensen, negen mannen en vijf vrouwen die geen genoegen namen met hun eigen dorp, stad of land, maar op allerlei manieren eropuit trokken om de destijds nog onbekende wereld te verkennen.
Het is een gevarieerde mengeling geworden qua continenten die bereisd werden; Noord- en Zuidpool, Azie, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Australie.

Dertien biografieën van markante pioniers in de vorm van reisverhalen. Ze gingen op pad met de nodige moed en op allerlei manieren (per luchtballon, te paard, in kano, per palanquin) ontberingen tegemoet in onbekende continenten: verkleed als man, tijdens zomervakanties met een karavaan, schedels metend, mensen verzorgend, als spion, kapitein, handelaar of geestelijke, als dandy met exotische dieren in het gevolg, stiekem zaden stelend of onderweg de natuur schilderend.

Onder hen drie Nederlanders, Belgen en ontdekkingsreizigers uit landen als Oosternrijk, Engeland, Ierland en Frankrijk. Deze veelal door nieuwsgierigheid gedreven 'ondernemers', ontdekten nieuwe landstreken, dieren, planten, mysterieuze voorwerpen, volken, maar ook leefwijzen, religies en onbekende rituelen. Ze verrijkten de westerse wereld zo met kennis van nieuwe verschijnselen uit de toenmalige 'terra incognita'.


Over de auteur:
Lex Veldhoen (1951) is freelance journalist/fotograaf. Hij heeft gewerkt voor diverse kranten en tientallen tijdschriften (o.a. NRC, De Standaard, De Morgen, Het Parool, Psychologie, G-Geschiedenis, De Ingenieur en EOS Magazine). Zijn specialisaties zijn: Reizen, Kunst en Architectuur, Wetenschap en Psychiatrie. Sinds 15 jaar reist hij circa vier tot zes weken per jaar door India, waar hij drie decennia geleden in een klein dorp bij Chennai leefde om op verzoek van de bewoners projecten te helpen opzetten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lex Veldhoen
Uitgever
Donker B.V., Uitgeversmaatschappij Ad.
ISBN
9789061006961
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig