Landenreeks Mexico

Prijs € 19,50

Uitverkocht

LM Publishers

Paperback | April 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mexico beschikt over grote rijkdommen in de vorm van bodemschatten en vruchtbare grond. Alles wat de natuur heeft bedacht, kan hier groeien. Er is geen groente-, graan- of fruitsoort waarvoor in Mexico niet de ideale combinatie van rijke grond en gepast klimaat bestaat. Die potentie wordt echter verre van optimaal gebruikt, integendeel, de situatie lijkt eerder achteruit te gaan. In de eerste negen maanden van 2008 moest Mexico ruim 15 miljard dollar uitgeven aan de import van voedsel. Dat was liefst 28 procent meer dan een jaar eerder. En die stijging was, volgens de cijfers van de Nationale Bank van Mexico, hoger dan de totale buitenlandse investeringen die het land binnenkwamen. Vooral op het gebied van de granen, de basis van de voeding van de Mexicanen, groeide het tekort schrikbarend. Maar het beeld was over de hele linie treurig: van vlees tot rijst tot zonnebloemzaden. Mexicanen kunnen wel grappen maken over de oorzaken van hun problemen. Mexico zou het perfecte land zijn als er geen Mexicanen zouden wonen, zeggen ze vol zelfspot. Om direct maar weer eens een populaire grap te vertellen. Een man beziet met verbazing de rijkdom waarmee God bij de schepping Mexico heeft bedeeld, en vraagt God of Hij niet bang is dat een zo machtig land alle andere landen zal overheersen. 'Maak je geen zorgen, mijn zoon', antwoordt God, 'ter compensatie zal ik het land vullen met Mexicanen.' Cees Zoon is correspondent van de Volkskrant in Latijns-Amerika en woont in Mexico-stad. Hij is hispanist, met als specialisatie de literatuur en geschiedenis van Latijns-Amerika. Eerder werkte hij onder meer als correspondent in Spanje en Midden-Europa.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Cees Zoon
Uitgever
LM Publishers
ISBN
9789068326932
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
130

Beschrijving

Mexico beschikt over grote rijkdommen in de vorm van bodemschatten en vruchtbare grond. Alles wat de natuur heeft bedacht, kan hier groeien. Er is geen groente-, graan- of fruitsoort waarvoor in Mexico niet de ideale combinatie van rijke grond en gepast klimaat bestaat. Die potentie wordt echter verre van optimaal gebruikt, integendeel, de situatie lijkt eerder achteruit te gaan. In de eerste negen maanden van 2008 moest Mexico ruim 15 miljard dollar uitgeven aan de import van voedsel. Dat was liefst 28 procent meer dan een jaar eerder. En die stijging was, volgens de cijfers van de Nationale Bank van Mexico, hoger dan de totale buitenlandse investeringen die het land binnenkwamen. Vooral op het gebied van de granen, de basis van de voeding van de Mexicanen, groeide het tekort schrikbarend. Maar het beeld was over de hele linie treurig: van vlees tot rijst tot zonnebloemzaden.
Mexicanen kunnen wel grappen maken over de oorzaken van hun problemen. Mexico zou het perfecte land zijn als er geen Mexicanen zouden wonen, zeggen ze vol zelfspot. Om direct maar weer eens een populaire grap te vertellen. Een man beziet met verbazing de rijkdom waarmee God bij de schepping Mexico heeft bedeeld, en vraagt God of Hij niet bang is dat een zo machtig land alle andere landen zal overheersen. 'Maak je geen zorgen, mijn zoon', antwoordt God, 'ter compensatie zal ik het land vullen met Mexicanen.'

Cees Zoon is correspondent van de Volkskrant in Latijns-Amerika en woont in Mexico-stad. Hij is hispanist, met als specialisatie de literatuur en geschiedenis van Latijns-Amerika. Eerder werkte hij onder meer als correspondent in Spanje en Midden-Europa.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Cees Zoon
Uitgever
LM Publishers
ISBN
9789068326932
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
130