Historische routes Verdun

het slagveld en de omstreken

Prijs € 14,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Elmar B.V., Uitgeverij

Paperback | November 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Nergens ter wereld wordt de waanzin van de oorlog zo duidelijk als op het slagveld van Verdun, waar tijdens de Eerste Wereldoorlog in nog geen jaar tijd bijna een miljoen soldaten sneuvelden, terwijl er van enige terreinwinst nauwelijks sprake was. Verdun betekende een ommekeer in de oorlog: de Fransen hervonden hun zelfvertrouwen. De Franse regering was zich hiervan zeer bewust en riep het gebied rond Verdun uit tot nationaal monument en liet het gebied in de staat zoals het was na afloop van de slag. Dit maakt dat de hedendaagse reiziger een goede indruk kan krijgen van de situatie zoals die was in 1916. Deze gids is daarbij een uitstekend hulpmiddel. Geen his-torische plek wordt hierbij overgeslagen en daarbij krijgt de lezer ook nog een uitleg, met veel oog voor het bijzondere detail, over de gebeurtenissen tijdens dat dramatische jaar.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Spanjaard
Uitgever
Elmar B.V., Uitgeverij
ISBN
9789038916927
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
119

Beschrijving

Nergens ter wereld wordt de waanzin van de oorlog zo duidelijk als op het slagveld van Verdun, waar tijdens de Eerste Wereldoorlog in nog geen jaar tijd bijna een miljoen soldaten sneuvelden, terwijl er van enige terreinwinst nauwelijks sprake was.
Verdun betekende een ommekeer in de oorlog: de Fransen hervonden hun zelfvertrouwen. De Franse regering was zich hiervan zeer bewust en riep het gebied rond Verdun uit tot nationaal monument en liet het gebied in de staat zoals het was na afloop van de slag. Dit maakt dat de hedendaagse reiziger een goede indruk kan krijgen van de situatie zoals die was in 1916.
Deze gids is daarbij een uitstekend hulpmiddel. Geen his-torische plek wordt hierbij overgeslagen en daarbij krijgt de lezer ook nog een uitleg, met veel oog voor het bijzondere detail, over de gebeurtenissen tijdens dat dramatische jaar.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Spanjaard
Uitgever
Elmar B.V., Uitgeverij
ISBN
9789038916927
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
119