Prijs | € 29,90 |
Uitverkocht
Hardback | Oktober 2011 |
Beoordeel dit boek als eerste!Beschrijving
Specificaties
- Auteur
- Bart van Olphen
- Uitgever
- Carrera culinair
- ISBN
- 9789048809813
- Bindwijze
- Hardback
- Publicatiedatum
- Oktober 2011
- Categorie
- Algemeen
- Taal
- Nederlandstalig
Beschrijving
Bart van Olphen vertelt het verhaal achter lekkere, eerlijke en gezonde vis. Hij gaat mee vissen met zeebaarsvissers en maakt garnalensoep op het Wad. Hij kookt aan boord, in havens, op stranden en in plaatselijke restaurants.
In ruim zestig overheerlijke recepten laat Bart zien hoe verschillende duurzame Nederlandse vissoorten het beste kunnen worden bereid. Gerechten die wellicht ingewikkeld klinken, maar verrassend eenvoudig zijn klaar te maken: tong in botersaus, op de huid gebakken snoekbaarsfilet, inktvis van de plaat. Maar waar koop je de meest duurzame vis, en waar let je op? Welke basissauzen zijn lekker bij vis? Bart geeft antwoord, vertelt over zijn slag tegen overbevissing en zijn strijd voor duurzame visvangst. Ook legt hij uit hoe je vis schoonmaakt, Hollandse garnalen pelt en oesters opent zonder schade aan het levende beestje, en je hand.
Het Nederlands Viskookboek van Bart van Olphen heeft de Gouden Tulp 2012, de prijs voor het beste informatieve boek van het jaar, gewonnen.
Schrijf een recensie
Specificaties
- Auteur
- Bart van Olphen
- Uitgever
- Carrera culinair
- ISBN
- 9789048809813
- Bindwijze
- Hardback
- Publicatiedatum
- Oktober 2011
- Categorie
- Algemeen
- Taal
- Nederlandstalig