Gunstige wind, eindeloos zicht

onderweg langs de Noorse kust

Prijs € 28,00

Uitverkocht

Bør B.V.

Hardback | Mei 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Al jaren bevaart de “Bør” de kust van Noorwegen, dezelfde route die de Vikingen 1000 jaar geleden al namen en die ook nu nog gebruikt wordt door het scheepvaartverkeer langs de kust. De “Bør” is namelijk een zeilschip dat in de zomer reizen naar de Lofoten en Vesteraalen maakt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Saskia van der Sluis, Diana Venneman
Uitgever
Bør B.V.
ISBN
9789081656214
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Al jaren bevaart de “Bør” de kust van Noorwegen, dezelfde route die de Vikingen 1000 jaar geleden al namen en die ook nu nog gebruikt wordt door het scheepvaartverkeer langs de kust. De “Bør” is namelijk een zeilschip dat in de zomer reizen naar de Lofoten en Vesteraalen maakt. Dezelfde reizen die in het verleden met soortgelijke schepen gemaakt werden vanuit het zuidelijke Hardanger naar de Lofoten in het noorden om de stokvis en klipvis in te kopen. De vele oude handelsplaatsen langs de kust zijn de getuigen van dit verleden.

De eerste reis die wij maakten was het avontuur van het onbekende, de eerste keer noorderlicht zien, de route voor het eerst varen en al het onbekende ontdekken. Na deze reis meer dan vijftien keer gemaakt te hebben blijft het iedere keer weer fascinerend. Het enorme verschil tussen het voor en het najaar, broedende vogels en uitlopende bloemen of de eerste sneeuw weer op de bergen. Verschil in licht, middernachtzon of zonsondergangen. Maar ook de hele bijzondere natuurverschijnselen, niet alleen het noorderlicht in het najaar, ook de regenboog die we ‘s nachts in het maanlicht hebben gezien.

De Noorse natuur is zo overweldigend dat je foto’s blijft maken. Na zoveel jaar zou dat af moeten gaan nemen, maar het tegendeel is waar. Saskia van der Sluis en Diana Venneman hebben besloten een boek samen te stellen met beelden en teksten. Het boek vertelt over de Noorse kust, het licht en de emoties. En…. het is echt zo, de beelden zijn gewoon zoals de natuur is. Net zo mooi en fascinerend als de reizen zijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Saskia van der Sluis, Diana Venneman
Uitgever
Bør B.V.
ISBN
9789081656214
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig