Filosofische wandelingen

Denken over binnen en buiten door de eeuwen heen

Prijs € 29,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

KNNV Uitgeverij

Paperback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een filosofische wandelgids voor liefhebbers van natuur, wandelen en filosofie. In onze informatiesamenleving raken het binnen en het buiten steeds meer van elkaar gescheiden. Al wandelend kunnen we de tegenstelling tussen binnen- en buitensferen verzachten.In deze filosofische wandelgids neemt Eric Brinckmann de lezer mee naar buiten. Hij schetst in uiteenlopende Nederlandse landschappen hoe het denken zich in de loop der eeuwen heeft verhouden tot de ruimte van stad, natuur en landschap. - Filosofische essays, overzichtelijk opgezet rond wandelingen- Tal van historische anekdotes en treffende citaten- Voor liefhebbers van wandelen, natuur en filosofie Eric Brinckmann studeerde rechten en filosofie. Hij werkte bij onderwijsinstellingen, adviesbureaus en in landschapsprojecten. Hij schrijft graag over filosofie en landschap en is directeur van landgoed Het Lankheet bij Haaksbergen.natuur, natuurbeleving, schoonheid, vergankelijkheid, ruimte, verplaatsen, binnen en buiten, filosofie, geschiedenis, Nederlands landschap, wandelen, natuurgids

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Eric Brinckmann
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050114844
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Een filosofische wandelgids voor liefhebbers van natuur, wandelen en filosofie. In onze informatiesamenleving raken het binnen en het buiten steeds meer van elkaar gescheiden. Al wandelend kunnen we de tegenstelling tussen binnen- en buitensferen verzachten.

In deze filosofische wandelgids neemt Eric Brinckmann de lezer mee naar buiten. Hij schetst in uiteenlopende Nederlandse landschappen hoe het denken zich in de loop der eeuwen heeft verhouden tot de ruimte van stad, natuur en landschap.

- Filosofische essays, overzichtelijk opgezet rond wandelingen
- Tal van historische anekdotes en treffende citaten
- Voor liefhebbers van wandelen, natuur en filosofie

Eric Brinckmann studeerde rechten en filosofie. Hij werkte bij onderwijsinstellingen, adviesbureaus en in landschapsprojecten. Hij schrijft graag over filosofie en landschap en is directeur van landgoed Het Lankheet bij Haaksbergen.

natuur, natuurbeleving, schoonheid, vergankelijkheid, ruimte, verplaatsen, binnen en buiten, filosofie, geschiedenis, Nederlands landschap, wandelen, natuurgids

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Eric Brinckmann
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050114844
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320