Een gouden week van gietijzer

China in columns

Prijs € 12,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Palmslag

Paperback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Een gouden week van gietijzer brengt Alex van Egmond de columns samen die hij schreef voor het tweemaandelijkse CRTV magazine. Of het nu gaat over een Chinese wielrenner die ploetert in Noord-Frankrijk, een messenmaker op een gebombardeerd eiland, of een Nederlandse dichter die naar Chinese romantiek verlangt, altijd worden de gebeurtenissen beschreven vanuit het perspectief van een onbevangen onderzoeker. De onbevangen blik van Van Egmond geeft de mogelijkheid om verder te kijken en vooral om verder te vragen. Want waarom is alcohol zo'n sterke vriendenmaker in China en waarom gaat de Chinees zo kwistig om met verpakkingsmateriaal? Hoe komt het dat Taiwan geen provincie van Nederland is en zou de Chinese keuken werkelijk zo onovertroffen zijn als men denkt? Deze wonderlijke vragen en meer worden met een kwinkslag behandeld. Verwondering is dan ook, naast de Chinese cultuur, maatschappij en geschiedenis, de gemene deler van deze bundeling. Want zeg nu zelf, in een opkomende wereldmacht als China, met enorme contrasten tussen traditie en moderniteit, valt er nog genoeg te verwonderen. China is als gietijzer met een verguld buitenkantje. De auteur Alex van Egmond (1976) studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden, waarna hij zijn passie voor China achterna reisde en ging werken in Beijing als universitair docent Nederlands. Maandelijks schrijft hij - o.a. voor CRTV magazine en Neerlandia/Nederlands van nu - met veel aandacht voor detail over zijn vaak frappante belevenissen in de Chinese samenleving.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Alex van Egmond
Uitgever
Palmslag
ISBN
9789491773037
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
98

Beschrijving

In Een gouden week van gietijzer brengt Alex van Egmond de columns samen die hij schreef voor het tweemaandelijkse CRTV magazine. Of het nu gaat over een Chinese wielrenner die ploetert in Noord-Frankrijk, een messenmaker op een gebombardeerd eiland, of een Nederlandse dichter die naar Chinese romantiek verlangt, altijd worden de gebeurtenissen beschreven vanuit het perspectief van een onbevangen onderzoeker.

De onbevangen blik van Van Egmond geeft de mogelijkheid om verder te kijken en vooral om verder te vragen. Want waarom is alcohol zo'n sterke vriendenmaker in China en waarom gaat de Chinees zo kwistig om met verpakkingsmateriaal? Hoe komt het dat Taiwan geen provincie van Nederland is en zou de Chinese keuken werkelijk zo onovertroffen zijn als men denkt? Deze wonderlijke vragen en meer worden met een kwinkslag behandeld.

Verwondering is dan ook, naast de Chinese cultuur, maatschappij en geschiedenis, de gemene deler van deze bundeling. Want zeg nu zelf, in een opkomende wereldmacht als China, met enorme contrasten tussen traditie en moderniteit, valt er nog genoeg te verwonderen. China is als gietijzer met een verguld buitenkantje.

De auteur
Alex van Egmond (1976) studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden, waarna hij zijn passie voor China achterna reisde en ging werken in Beijing als universitair docent Nederlands. Maandelijks schrijft hij - o.a. voor CRTV magazine en Neerlandia/Nederlands van nu - met veel aandacht voor detail over zijn vaak frappante belevenissen in de Chinese samenleving.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Alex van Egmond
Uitgever
Palmslag
ISBN
9789491773037
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
98