Een geschiedenis van Rusland

van Rurik tot Poetin

Prijs € 32,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

Paperback | Maart 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

‘Ons land is groot en rijk, maar er heerst geen orde. Kom over ons regeren.’ In 862 voldeed Noormannenhoofdman Rurik aan dit verzoek van de bevolking van het tegenwoordige Rusland, en in maart 2008 ‘regelde’ Vladimir Poetin zijn opvolging door Dmitri Medvedev als nieuwe president van Rusland naar voren te schuiven. Wat gebeurde er in de tussentijd in dit fascinerende land? Een geschiedenis van Rusland, dat leest als een politieke thriller, geeft hierop het antwoord. Heersers als Ivan de Verschrikkelijke, Peter en Catharina de Grote en kleurrijke figuren als Raspoetin treden één voor één te voorschijn uit de nevels van de tijd. Daarbij is de opkomst en ondergang van de Sovjetunie (1917–1991) wel de aangrijpendste periode. Met stijgende verbazing ervaart de lezer zowel de ‘onvermijdelijkheid’ van de Oktoberrevolutie onder Lenin als de mislukking van het communistisch experiment onder Gorbatsjov. Een geschiedenis van Rusland bevat nieuw materiaal dat sinds 1988 uit de Russische staatsarchieven beschikbaar kwam en is uitgebreid met twee hoofdstukken over de periode Jeltsin–Poetin (1991–2008). Het boek ontleent zijn meerwaarde aan het nawerk, dat belangrijke gegevens bevat die de lezer in de tekst maar zouden ophouden: over de transcriptie van het Russische alfabet, een tijdtafel, stambomen van de Russische vorstenhuizen, een overzicht van de Sovjetmachthebbers, een bibliografie, een lijst van Russische termen en een uitvoerig personenregister. Een geschiedenis van Rusland is het niet te missen standaardwerk voor wie zich interesseert voor deze hoofdrolspeler op het wereldtoneel.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.W. Bezemer, Mechteld Jansen
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
ISBN
9789028240896
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
490

Beschrijving

‘Ons land is groot en rijk, maar er heerst geen orde. Kom over ons regeren.’ In 862 voldeed Noormannenhoofdman Rurik aan dit verzoek van de bevolking van het tegenwoordige Rusland, en in maart 2008 ‘regelde’ Vladimir Poetin zijn opvolging door Dmitri Medvedev als nieuwe president van Rusland naar voren te schuiven. Wat gebeurde er in de tussentijd in dit fascinerende land? Een geschiedenis van Rusland, dat leest als een politieke thriller, geeft hierop het antwoord.
Heersers als Ivan de Verschrikkelijke, Peter en Catharina de Grote en kleurrijke figuren als Raspoetin treden één voor één te voorschijn uit de nevels van de tijd. Daarbij is de opkomst en ondergang van de Sovjetunie (1917–1991) wel de aangrijpendste periode. Met stijgende verbazing ervaart de lezer zowel de ‘onvermijdelijkheid’ van de Oktoberrevolutie onder Lenin als de mislukking van het communistisch experiment onder Gorbatsjov.
Een geschiedenis van Rusland bevat nieuw materiaal dat sinds 1988 uit de Russische staatsarchieven beschikbaar kwam en is uitgebreid met twee hoofdstukken over de periode Jeltsin–Poetin (1991–2008). Het boek ontleent zijn meerwaarde aan het nawerk, dat belangrijke gegevens bevat die de lezer in de tekst maar zouden ophouden: over de transcriptie van het Russische alfabet, een tijdtafel, stambomen van de Russische vorstenhuizen, een overzicht van de Sovjetmachthebbers, een bibliografie, een lijst van Russische termen en een uitvoerig personenregister.
Een geschiedenis van Rusland is het niet te missen standaardwerk voor wie zich interesseert voor deze hoofdrolspeler op het wereldtoneel.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.W. Bezemer, Mechteld Jansen
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
ISBN
9789028240896
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
490