Druiven en droesem

een reis langs Griekse wijngaarden

Prijs € 23,95

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Totemboek

Paperback | Mei 2011 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Griekenland is een van de oudste wijngebieden van de wereld, maar het land van Dionysus lijkt als wijnleverancier overvleugeld te zijn door moderne, populaire wijnlanden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frederiek Lommen
Uitgever
Totemboek
ISBN
9789077557808
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Beschrijving

Griekenland is een van de oudste wijngebieden van de wereld, maar het land van Dionysus lijkt als wijnleverancier overvleugeld te zijn door moderne, populaire wijnlanden. Toch is er sinds het eind van de vorige eeuw in Griekenland een wijnrenaissance aan de gang.

Er komen meer wijnproducenten, meer wijngaarden, inheemse rassen worden herontdekt en creatief gemengd met bekende druivenrassen. In Druiven en Droesem gaat Frederiek Lommen op zoek naar de traditionele en de nieuwe wijncultuur van Griekenland.


Haar rondreis voert naar alle Griekse provincies en regio’s, van de zuidelijke eilanden in de Ionische Zee naar de noordelijke grenzen met Bulgarije en Turkije. Ze is te gast op wijnboerderijen, ontdekt oude en hedendaagse wijngaarden, proeft de wijnen, eet mee van de spijzen in vele wijnhuizen en vervlecht de geschiedenis van de Griekse druiven met de eeuwenoude historie van dit veelzijdige land, met indrukken van bewoners, hun tradities in de muziek en de literatuur én met levendige beschrijvingen van reizigers die haar voorgingen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frederiek Lommen
Uitgever
Totemboek
ISBN
9789077557808
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300