Dordogne / Limousin

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Gottmer Uitgevers Groep bv

Paperback | Mei 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de Limousin, Berry, Dordogne en Quercy zijn het boerenland en de natuur bepalend en is het weldadig rustig. Een enkel meer en tal van meertjes bieden volop koelte op hete dagen. In avontuurlijke boomparken testen jong en oud hun behendigheid, op de spoorfiets gaat de picknick mee en vanzelfsprekend zijn er voor de hikers zowel grandes als petites randonnées. In dit aaneengesloten groengebied, dat in Quercy een tikkeltje rotsachtiger, grijzer en droger wordt, bevinden zich verbluffend mooie kastelen met prachtige tuinen. Mocht het weer een dagje tegen zitten, dan is nog altijd een bezoek mogelijk aan een kasteelinterieur, aan een ludiek lokaal museumpje of aan een wat prestigieuzere expositie in een provinciestadje of grote stad als Limoges. Intrigerend zijn de druipsteengrotten met prehistorische schilderingen. Het dwalen door de smalle straatjes van de middeleeuwse stadskernen van Bourges, Bergerac, Sarlat en Cahors heeft ook zijn bekoring, terwijl de hoofdsteden Limoges en Périgueux bruisen van leven. In deze reisgids komen alle aspecten aan bod in de beschrijvingen van plaatsen en bezienswaardigheden. Kaarten en plattegronden vergemakkelijken het gebruik, en de kleurenfoto's spreken voor zich.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Best, N. Vries
Uitgever
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025737429
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
312

Beschrijving

In de Limousin, Berry, Dordogne en Quercy zijn het boerenland en de natuur bepalend en is het weldadig rustig. Een enkel meer en tal van meertjes bieden volop koelte op hete dagen. In avontuurlijke boomparken testen jong en oud hun behendigheid, op de spoorfiets gaat de picknick mee en vanzelfsprekend zijn er voor de hikers zowel grandes als petites randonnées.
In dit aaneengesloten groengebied, dat in Quercy een tikkeltje rotsachtiger, grijzer en droger wordt, bevinden zich verbluffend mooie kastelen met prachtige tuinen. Mocht het weer een dagje tegen zitten, dan is nog altijd een bezoek mogelijk aan een kasteelinterieur, aan een ludiek lokaal museumpje of aan een wat prestigieuzere expositie in een provinciestadje of grote stad als Limoges. Intrigerend zijn de druipsteengrotten met prehistorische schilderingen. Het dwalen door de smalle straatjes van de middeleeuwse stadskernen van Bourges, Bergerac, Sarlat en Cahors heeft ook zijn bekoring, terwijl de hoofdsteden Limoges en Périgueux bruisen van leven.
In deze reisgids komen alle aspecten aan bod in de beschrijvingen van plaatsen en bezienswaardigheden. Kaarten en plattegronden vergemakkelijken het gebruik, en de kleurenfoto's spreken voor zich.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Best, N. Vries
Uitgever
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025737429
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
312