Directieve interventies in de acute en de sociale psychiatrie

Prijs € 50,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Gorcum b.v., Koninklijke Van

Paperback | Januari 2003 | XIV

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"In deze derde, geactualiseerde druk van Directieve interventies in de acute en de sociale psychiatrie komen wederom alle facetten van de hulpverlening aan psychiatrische patiënten aan de orde. Niet alleen worden zowel niet-medicamenteuze als medicamenteuze behandelmethoden besproken; ook de organisatorische en de juridische aspecten van het werk in de psychiatrische hulpverlening komen ruimschoots aan bod. Aan de hand van een breed scala van praktijkvoorbeelden, gebaseerd op de eigen ervaring van de auteur, worden de mogelijkheden en onmogelijkheden van directieve interventies toegelicht. Speciale vermelding verdient de uitvoerige beschrijving van de geïntegreerde behandeling van therapieresistente gehoorshallucinaties, zoals die is ontwikkeld door de Groninger Stemmenpolikliniek. Nieuw in deze derde druk is het gedeelte over medicatie in acute situaties.Dr. Jenner geeft in dit boek zijn visie weer op crisisinterventie en acute psychiatrie, behandelt afzonderlijk de thema’s suïcidaal gedrag, depressieve klachten, angstklachten en psychoses, en gaat uitgebreid in op het omgaan met therapieontrouw en op de steeds veranderende juridische kaders waarbinnen de psychiatrische hulpverlener moet werken. Daarmee biedt hij de lezer niet alleen veel praktische informatie, maar nodigt hij ook uit tot kritische reflectie op beleid en werkwijze binnen de acute en de sociale psychiatrie.Dr. Jack A. Jenner is momenteel universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen, hoofd van de ‘Stemmenpolikliniek’ van het Academisch Ziekenhuis Groningen en opleider sociale psychiatrie bij de Stichting GGZ-Groningen. "

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.A. Jenner
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023239413
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2003
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
326

Beschrijving

"In deze derde, geactualiseerde druk van Directieve interventies in de acute en de sociale psychiatrie komen wederom alle facetten van de hulpverlening aan psychiatrische patiënten aan de orde.
Niet alleen worden zowel niet-medicamenteuze als medicamenteuze behandelmethoden besproken; ook de organisatorische en de juridische aspecten van het werk in de psychiatrische hulpverlening komen ruimschoots aan bod. Aan de hand van een breed scala van praktijkvoorbeelden, gebaseerd op de eigen ervaring van de auteur, worden de mogelijkheden en onmogelijkheden van directieve interventies toegelicht. Speciale vermelding verdient de uitvoerige beschrijving van de geïntegreerde behandeling van therapieresistente gehoorshallucinaties, zoals die is ontwikkeld door de Groninger Stemmenpolikliniek. Nieuw in deze derde druk is het gedeelte over medicatie in acute situaties.

Dr. Jenner geeft in dit boek zijn visie weer op crisisinterventie en acute psychiatrie, behandelt afzonderlijk de thema’s suïcidaal gedrag, depressieve klachten, angstklachten en psychoses, en gaat uitgebreid in op het omgaan met therapieontrouw en op de steeds veranderende juridische kaders waarbinnen de psychiatrische hulpverlener moet werken. Daarmee biedt hij de lezer niet alleen veel praktische informatie, maar nodigt hij ook uit tot kritische reflectie op beleid en werkwijze binnen de acute en de sociale psychiatrie.

Dr. Jack A. Jenner is momenteel universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen, hoofd van de ‘Stemmenpolikliniek’ van het Academisch Ziekenhuis Groningen en opleider sociale psychiatrie bij de Stichting GGZ-Groningen. "

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.A. Jenner
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023239413
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2003
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
326