De thee van Negla

herinneringen van Marga C. Kerkhoven

Prijs € 17,95

Uitverkocht

Stichting Thee- en FamilieArchief vd Hucht cs

Paperback | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Daar." Marga Kerkhoven wijst met haar vinger naar de vitrinekast in haar woonkamer. "Daar, die klapperdop, zie je? Die moet mee mijn graf in, of in het vuur." Zoals Rudolf Eduard Kerkhoven (door de pen van Hella S. Haasse in Heren van de thee) het woord "Hier" uitsprak, terwijl hij stond op de grond van wat de theeonderneming Gamboeng zou worden, zo is het woord "Daar" van zijn kleindochter Marga Kerkhoven een afsluiting van wat is geweest in haar leven: de jeugdjaren op theeonderneming Negla. In dit boek is een volgende generatie theeondernemers uit de familie Kerkhoven aan het woord. Aan de hand van de herinneringen van Marga C. Kerkhoven, wordt het verhaal geschetst van 'Negla', de onderneming met het mooie uitzicht. Haar vader, Karel Felix Kerkhoven, vierde zoon van Rudolf Eduard, was directeur en administrateur van deze theeonderneming. Nauwkeurig noteerde hij elke maand alles wat hij van belang achtte voor de onderneming, van de hoeveelheid gevallen regen tot de geoogste kilo's natte en droge thee. Veel daarvan is bewaard gebleven en bevindt zich in het archief van de Stichting Indisch Thee- en Familiearchief Van der Hucht c.s. (Theefamilie Archief). Voor de samenstelling van dit boek is rijkelijk geput uit het archief, zowel persoonlijke brieven als zakelijke correspondentie en jaarverslagen zijn er in verwerkt. Behalve veel foto's zijn ook een aantal historische kaarten van het Koninklijk Instituut voor de Tropen opgenomen. Het geheel is een onderhoudende biografie over Negla geworden en biedt een inkijkje in het, letterlijk en figuurlijk, rijke leven op de onderneming. Dit boek is deel 10 uit de reeks Theema's, die periodiek wordt uitgegeven door de Stichting Indisch Thee- en Familiearchief Van der Hucht c.s.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wijnt van Asselt
Uitgever
Stichting Thee- en FamilieArchief vd Hucht cs
ISBN
9789082000405
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
172

Beschrijving

"Daar."
Marga Kerkhoven wijst met haar vinger naar de vitrinekast in haar woonkamer.
"Daar, die klapperdop, zie je? Die moet mee mijn graf in, of in het vuur."

Zoals Rudolf Eduard Kerkhoven (door de pen van Hella S. Haasse in Heren van de
thee) het woord "Hier" uitsprak, terwijl hij stond op de grond van wat de theeonderneming Gamboeng zou worden, zo is het woord "Daar" van zijn kleindochter Marga Kerkhoven een afsluiting van wat is geweest in haar leven: de jeugdjaren op theeonderneming Negla.

In dit boek is een volgende generatie theeondernemers uit de familie Kerkhoven
aan het woord. Aan de hand van de herinneringen van Marga C. Kerkhoven, wordt
het verhaal geschetst van 'Negla', de onderneming met het mooie uitzicht.
Haar vader, Karel Felix Kerkhoven, vierde zoon van Rudolf Eduard, was directeur
en administrateur van deze theeonderneming. Nauwkeurig noteerde hij elke maand
alles wat hij van belang achtte voor de onderneming, van de hoeveelheid gevallen regen tot de geoogste kilo's natte en droge thee. Veel daarvan is bewaard gebleven en bevindt zich in het archief van de Stichting Indisch Thee- en Familiearchief Van der Hucht c.s. (Theefamilie Archief).

Voor de samenstelling van dit boek is rijkelijk geput uit het archief, zowel persoonlijke brieven als zakelijke correspondentie en jaarverslagen zijn er in verwerkt. Behalve veel foto's zijn ook een aantal historische kaarten van het Koninklijk Instituut voor de Tropen opgenomen. Het geheel is een onderhoudende biografie over Negla geworden en biedt een inkijkje in het, letterlijk en figuurlijk, rijke leven op de onderneming.

Dit boek is deel 10 uit de reeks Theema's, die periodiek wordt uitgegeven door de Stichting Indisch Thee- en Familiearchief Van der Hucht c.s.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wijnt van Asselt
Uitgever
Stichting Thee- en FamilieArchief vd Hucht cs
ISBN
9789082000405
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
172