De laatste grens

op rendiertrek met de Sámi

Prijs € 18,99

Levertijd: 1-2 werkdagen

Atlas Contact

Paperback | Mei 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Karin Anema (1955) studeerde landschapsarchitectuur aan de universiteit van Wageningen. Sinds 1985 werkt ze als wetenschapsjournaliste en heeft ze haar eigen bureau voor journalistieke producties. Van haar verschenen eerder Mexicaanse sneeuw, De weg naar Villarbón, De Noorse liefde van W.F. Hermans en De groeten aan de koningin – reis door Suriname. De laatste grens neemt de lezer mee op een lange, ruige tocht van Sámiherders en hun rendieren. Door Sápmi - land van het 'laatste oervolk van Europa' – naar Magerøya in het hoge Noorden, 'de uiterste grens van Europa'. Opgejaagd door brullende snowmobiles snellen duizenden rendieren met kletterende hoeven over hard bevroren sneeuw door verblindende sneeuwlandschappen. Door gierende wind, bijtende kou, dagenlang, nachtenlang. Karin Anema reist met hen mee. Maar meer nog dan aan de natuur is ze overgeleverd aan de grillen van haar menselijke gezelschap. Het veelkleurige wit van de hoogvlakte is het ijzige decor van Karin Anema's even ijzige ontmoeting met een Sámifamilie. Uiteindelijk raakt ze ook aan haar eigen grenzen. De laatste grens is een fascinerend relaas en een ontnuchterende toevoeging aan het romantische beeld van 'de laatste wildernis van Europa'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Karin Anema
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789045005409
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
159

Beschrijving

Karin Anema (1955) studeerde landschapsarchitectuur aan de universiteit van Wageningen. Sinds 1985 werkt ze als wetenschapsjournaliste en heeft ze haar eigen bureau voor journalistieke producties. Van haar verschenen eerder Mexicaanse sneeuw, De weg naar Villarbón, De Noorse liefde van W.F. Hermans en De groeten aan de koningin – reis door Suriname.

De laatste grens neemt de lezer mee op een lange, ruige tocht van Sámiherders en hun rendieren. Door Sápmi - land van het 'laatste oervolk van Europa' – naar Magerøya in het hoge Noorden, 'de uiterste grens van Europa'. Opgejaagd door brullende snowmobiles snellen duizenden rendieren met kletterende hoeven over hard bevroren sneeuw door verblindende sneeuwlandschappen. Door gierende wind, bijtende kou, dagenlang, nachtenlang. Karin Anema reist met hen mee. Maar meer nog dan aan de natuur is ze overgeleverd aan de grillen van haar menselijke gezelschap. Het veelkleurige wit van de hoogvlakte is het ijzige decor van Karin Anema's even ijzige ontmoeting met een Sámifamilie. Uiteindelijk raakt ze ook aan haar eigen grenzen. De laatste grens is een fascinerend relaas en een ontnuchterende toevoeging aan het romantische beeld van 'de laatste wildernis van Europa'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Karin Anema
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789045005409
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
159