De kleine Koningin

Prijs € 16,45

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Totemboek

Hardback | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De kleine Koningin beschrijft een fietstocht van een vader met zijn zestienjarige zoon die in Haarlem begint en naar de Franse Dordogne voert. Tijdens de meer dan duizend kilometer lange tocht koppelt de verteller gebeurtenissen aan herinneringen, mijmeringen en filosofisch getinte gedachten die vooral de fiets tot onderwerp hebben. Het boek geeft bovendien een mooi beeld van de verhouding tussen een kritische vader en zijn opgroeiende zoon.Haarlems Dagblad schreef 'Harmen Malderik treedt met zijn boek De kleine Koningin in de voetsporen van Robert M. Pirsig. In het boek Zen en de kunst van het motoronderhoud trekt Pirsig met zijn zoon rond op de motor. Haarlemmer Harmen Malderik reist samen met zijn zoon Maup op de fiets naar de Dordogne. Het boek van Malderik is een verademing temidden van het wielergeweld.'Harmen Malderik (1947) is juridisch vertaler en langeafstandsfietser. Hij woont in Haarlem.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Harmen Malderik
Uitgever
Totemboek
ISBN
9789077557372
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Beschrijving

De kleine Koningin beschrijft een fietstocht van een vader met zijn zestienjarige zoon die in Haarlem begint en naar de Franse Dordogne voert. Tijdens de meer dan duizend kilometer lange tocht koppelt de verteller gebeurtenissen aan herinneringen, mijmeringen en filosofisch getinte gedachten die vooral de fiets tot onderwerp hebben. Het boek geeft bovendien een mooi beeld van de verhouding tussen een kritische vader en zijn opgroeiende zoon.

Haarlems Dagblad schreef 'Harmen Malderik treedt met zijn boek De kleine Koningin in de voetsporen van Robert M. Pirsig. In het boek Zen en de kunst van het motoronderhoud trekt Pirsig met zijn zoon rond op de motor. Haarlemmer Harmen Malderik reist samen met zijn zoon Maup op de fiets naar de Dordogne. Het boek van Malderik is een verademing temidden van het wielergeweld.'

Harmen Malderik (1947) is juridisch vertaler en langeafstandsfietser. Hij woont in Haarlem.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Harmen Malderik
Uitgever
Totemboek
ISBN
9789077557372
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150