De Hollandse Waterlinie

Prijs € 12,25

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij

Paperback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

‘Om alle oorden, ja zelfs het allerellendigste gat ligt een greppel vol water, waar eerst een brug over moet worden gebouwd voor men kan oversteken.’ Het was Alva die deze vertwijfelde uitspraak deed toen hij in de tachtigjarige oorlog stuitte op de Oude Hollandse Waterlinie. Door stukken land onder water te laten lopen wisten de Hollandse steden zich buiten bereik van de Franse legers van Lodewijk XIV te houden. Jaren later, in 1815, werd de oude linie vervangen door de Nieuwe Hollandse Waterlinie, ruwweg gelegen tussen Muiden en de Biesbosch. Nu, tweehonderd jaar later, is het een bijzonder gebied waar heel wat onvergetelijke fietstochten te maken zijn! Deze gids brengt je langs de Hollandse Waterlinie in een drietal fietsroutes van totaal 145 kilometer lengte. De route is geheel bewegwijzerd en bestrijkt het gebied tussen Abcoude en de Lek. Ieder fort is voorzien van een informatiepaneel; in de gids vind je een topografische kaart die de route en alle beschreven forten weergeeft. Lees de verhalen over de linie en de anekdotes die schuilgaan achter de inundatiekanalen, tankversperringen, schootsvelden en verboden kringen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
D. Koen
Uitgever
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij
ISBN
9789058812995
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Beschrijving

‘Om alle oorden, ja zelfs het allerellendigste gat ligt een greppel vol water, waar eerst een brug over moet worden gebouwd voor men kan oversteken.’ Het was Alva die deze vertwijfelde uitspraak deed toen hij in de tachtigjarige oorlog stuitte op de Oude Hollandse Waterlinie. Door stukken land onder water te laten lopen wisten de Hollandse steden zich buiten bereik van de Franse legers van Lodewijk XIV te houden. Jaren later, in 1815, werd de oude linie vervangen door de Nieuwe Hollandse Waterlinie, ruwweg gelegen tussen Muiden en de Biesbosch. Nu, tweehonderd jaar later, is het een bijzonder gebied waar heel wat onvergetelijke fietstochten te maken zijn!
Deze gids brengt je langs de Hollandse Waterlinie in een drietal fietsroutes van totaal 145 kilometer lengte. De route is geheel bewegwijzerd en bestrijkt het gebied tussen Abcoude en de Lek. Ieder fort is voorzien van een informatiepaneel; in de gids vind je een topografische kaart die de route en alle beschreven forten weergeeft. Lees de verhalen over de linie en de anekdotes die schuilgaan achter de inundatiekanalen, tankversperringen, schootsvelden en verboden kringen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
D. Koen
Uitgever
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij
ISBN
9789058812995
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80