Prijs | € 14,95 |
Uitverkocht
Hardback | Oktober 2006 |
Beoordeel dit boek als eerste!Beschrijving
De culinaire traditie van Griekenland is beïnvloed door de zon, de zee en het mediterrane landschap. De Griekse keuken barst van de volle smaken en verse ingrediënten; er wordt volop gebruikgemaakt van rijpe zomervruchten, kruiden en groenten - vooral tomaten en olijven. Deze vormen de basis voor gezonde en smaakvolle gerechten. Aan de typisch Griekse producten worden ingrediënten uit omliggende streken toegevoegd: mals lamsvlees, vers gevangen vis (zoals zwaardvis, heek, tonijn en inktvis), yoghurt, feta en brood dat langzaam in rokerige plaatselijke ovens wordt gebakken. De inleiding begint met de geschiedenis en regionale invloeden van de Griekse keuken en legt daarna helder uit hoe je de beste ingrediënten kunt kiezen en hoe je ze op traditionele Griekse wijze kunt bereiden.
Specificaties
- Auteur
- R. Salaman, J. Cutler
- Uitgever
- Veltman Uitgevers B.V.
- ISBN
- 9789059205314
- Bindwijze
- Hardback
- Publicatiedatum
- Oktober 2006
- Categorie
- Algemeen
- Taal
- Nederlandstalig
- Aantal Pagina's
- 256
Beschrijving
De culinaire traditie van Griekenland is beïnvloed door de zon, de zee en het mediterrane landschap. De Griekse keuken barst van de volle smaken en verse ingrediënten; er wordt volop gebruikgemaakt van rijpe zomervruchten, kruiden en groenten - vooral tomaten en olijven. Deze vormen de basis voor gezonde en smaakvolle gerechten. Aan de typisch Griekse producten worden ingrediënten uit omliggende streken toegevoegd: mals lamsvlees, vers gevangen vis (zoals zwaardvis, heek, tonijn en inktvis), yoghurt, feta en brood dat langzaam in rokerige plaatselijke ovens wordt gebakken. De inleiding begint met de geschiedenis en regionale invloeden van de Griekse keuken en legt daarna helder uit hoe je de beste ingrediënten kunt kiezen en hoe je ze op traditionele Griekse wijze kunt bereiden.
Schrijf een recensie
Specificaties
- Auteur
- R. Salaman, J. Cutler
- Uitgever
- Veltman Uitgevers B.V.
- ISBN
- 9789059205314
- Bindwijze
- Hardback
- Publicatiedatum
- Oktober 2006
- Categorie
- Algemeen
- Taal
- Nederlandstalig
- Aantal Pagina's
- 256