De drums van Timkat

een reis door Ethiopie

Prijs € 19,90

Uitverkocht

Mosae Mondo

Paperback | Augustus 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ethiopië is een van de oudste cultuurlanden van de wereld. De eeuwenoude rotskerken in Lalibela, de zestiende-eeuwse kastelen in Gondar, eeuwenoude kloosters in en om het Tanameer, en veel meer, zijn hier de getuigen van. Er wonen meer dan tachtig verschillende volkeren en stammen ieder met hun eigen cultuur en gewoontes en tradities. Het landschap is afwisselend met onherbergzame bergketens, vruchtbare hoogvlakten, savannen en woestijnen. Grote rivieren snijden door het land. De flora is door de grote hoogten bijzonder en neemt op veel plaatsen uitbundige vormen aan. Ruim 800 vogelsoorten komen in Ethiopië voor en je kunt er diersoorten tegenkomen die nergens elders op de wereld voorkomen.De reis ging van start in het Noorden met een busreis van Addis Ababa naar Bahir Dar, aan het Tanameer, waar prachtige kloosterkerken op eilandjes zijn gebouwd en de watervallen van de Blauwe Nijl 'rokend' water veroorzaken.De auteur reist verder naar Gondar waar ze genoten van het Timkat festival en het Simien National Park waar ze bekeken werden door vriendelijke Gelada-apen. De rotskerken en Axum werden niet overgeslagen.Het Zuiden is niet minder bijzonder met zijn kleurrijke bevolking in de Omovallei waar je het gevoel krijgt terug te gaan in de tijd. De Konso mensen met hun oude manier van landbouw bedrijven en de vriendelijke Hamer mensen met hun heftige tradities. Mursi vrouwen die zo opvallen met grote kleischotels in hun onderlippen.Ethiopië is een land met een rijk verleden en een trotse bevolking.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ada Rosman-Kleinjan
Uitgever
Mosae Mondo
ISBN
9789080296800
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Beschrijving

Ethiopië is een van de oudste cultuurlanden van de wereld. De eeuwenoude rotskerken in Lalibela, de zestiende-eeuwse kastelen in Gondar, eeuwenoude kloosters in en om het Tanameer, en veel meer, zijn hier de getuigen van. Er wonen meer dan tachtig verschillende volkeren en stammen ieder met hun eigen cultuur en gewoontes en tradities. Het landschap is afwisselend met onherbergzame bergketens, vruchtbare hoogvlakten, savannen en woestijnen. Grote rivieren snijden door het land. De flora is door de grote hoogten bijzonder en neemt op veel plaatsen uitbundige vormen aan. Ruim 800 vogelsoorten komen in Ethiopië voor en je kunt er diersoorten tegenkomen die nergens elders op de wereld voorkomen.

De reis ging van start in het Noorden met een busreis van Addis Ababa naar Bahir Dar, aan het Tanameer, waar prachtige kloosterkerken op eilandjes zijn gebouwd en de watervallen van de Blauwe Nijl 'rokend' water veroorzaken.
De auteur reist verder naar Gondar waar ze genoten van het Timkat festival en het Simien National Park waar ze bekeken werden door vriendelijke Gelada-apen. De rotskerken en Axum werden niet overgeslagen.

Het Zuiden is niet minder bijzonder met zijn kleurrijke bevolking in de Omovallei waar je het gevoel krijgt terug te gaan in de tijd. De Konso mensen met hun oude manier van landbouw bedrijven en de vriendelijke Hamer mensen met hun heftige tradities. Mursi vrouwen die zo opvallen met grote kleischotels in hun onderlippen.

Ethiopië is een land met een rijk verleden en een trotse bevolking.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ada Rosman-Kleinjan
Uitgever
Mosae Mondo
ISBN
9789080296800
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200