De Amsterdamse school in Utrecht

vier wandel en fietsroutes door de stad

Prijs € 15,95

Uitverkocht

Lecturium B.V.

Paperback | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In het boekje "De Amsterdamse School in Utrecht" vindt u vier wandel- of fietsroutes door de stad Utrecht. Op iedere route maakt u kennis met zo'n 25 panden die gebouwd zijn in de nog altijd gewaardeerde Amsterdams Schoolstijl. U kunt gaan ontdekken dat er in Utrecht veel meer gebouwen in Amsterdamse Schoolstijl zijn gebouwd, dan men algemeen aanneemt. Dit boekje wil daarbij een gids zijn. Het geeft een duidelijke routebeschrijving, met plattegrondjes per route. Elk gebouw dat u op een route tegenkomt, wordt kort besproken. Van veel gebouwen en opmerkelijke details zijn foto's in de tekst opgenomen. Het geheel wordt ingeleid door een bespreking van de Amsterdamse Schoolstijl en een samenvatting van de kenmerken van deze bouwstijl. Aan het eind vindt u een register van adressen, een opgaven van literatuur en websites en een korte biografie van enkele voor Utrecht belangrijke architecten. Het Woord vooraf is geschreven door Bettina van Santen, Adviseur Architectuurhistorie gemeente Utrecht, afdeling Stadsontwikkeling en Erfgoed en zelf auteur van diverse boeken op het gebied van architectuur in Utrecht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ronald Elink Schuurman, Bob Lodewijks
Uitgever
Lecturium B.V.
ISBN
9789048433971
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
136

Beschrijving

In het boekje "De Amsterdamse School in Utrecht" vindt u vier wandel- of fietsroutes door de stad Utrecht. Op iedere route maakt u kennis met zo'n 25 panden die gebouwd zijn in de nog altijd gewaardeerde Amsterdams Schoolstijl.

U kunt gaan ontdekken dat er in Utrecht veel meer gebouwen in Amsterdamse Schoolstijl zijn gebouwd, dan men algemeen aanneemt. Dit boekje wil daarbij een gids zijn. Het geeft een duidelijke routebeschrijving, met plattegrondjes per route. Elk gebouw dat u op een route tegenkomt, wordt kort besproken. Van veel gebouwen en opmerkelijke details zijn foto's in de tekst opgenomen. Het geheel wordt ingeleid door een bespreking van de Amsterdamse Schoolstijl en een samenvatting van de kenmerken van deze bouwstijl. Aan het eind vindt u een register van adressen, een opgaven van literatuur en websites en een korte biografie van enkele voor Utrecht belangrijke architecten.

Het Woord vooraf is geschreven door Bettina van Santen, Adviseur Architectuurhistorie gemeente Utrecht, afdeling Stadsontwikkeling en Erfgoed en zelf auteur van diverse boeken op het gebied van architectuur in Utrecht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ronald Elink Schuurman, Bob Lodewijks
Uitgever
Lecturium B.V.
ISBN
9789048433971
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
136