Couperus culinair

de lievelingsgerechten van Louis Couperus

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Bas Lubberhuizen

Paperback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Proef de fascinerende wereld van Louis CouperusMet een voorwoord van Johannes van DamRoep de verloren tijd op met klassieke recepten uit het negentiende-eeuwse Den Haag, Indië en Italië. Maak zelf de vermouth americano waar Couperus zo graag aan nipte, schuif aan bij het Parijse souper van Lot en Elly uit Van oude menschen en beleef De stille kracht met een heerlijke rijsttafel. Tijdens haar speurtocht naar het leven van Louis Couperus stuitte José Buschman, historica en Couperuskenner, op het Italiaanse kookboek van mevrouw Couperus-Baud, met daarin de lievelingsrecepten van haar man. Uit die recepten maakte ze hier een keuze, aangevuld met recepten uit het Haagse kookboek van Couperus' ouderlijk milieu en uit oude Indische kookboeken. Van vele gerechten die Couperus in zijn werk noemt - in romans, feuilletons en brieven - heeft de schrijfster het recept uit oude en nieuwe bronnen opgedoken en voor hedendaagse liefhebbers opgepoetst. De recepten worden gelardeerd met verrassende fragmenten uit Couperus' werk en schitterende foto's.José Buschman publiceerde over Louis Couperus onder meer Zoo ik iéts ben, ben ik een Hagenaar en Een dandy in de Oriënt. Zij is een van de oprichters van het Couperus Genootschap.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
José Buschman
Uitgever
Bas Lubberhuizen
ISBN
9789059374294
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Proef de fascinerende wereld van Louis Couperus
Met een voorwoord van Johannes van Dam
Roep de verloren tijd op met klassieke recepten uit het negentiende-eeuwse Den Haag, Indië en Italië. Maak zelf de vermouth americano waar Couperus zo graag aan nipte, schuif aan bij het Parijse souper van Lot en Elly uit Van oude menschen en beleef De stille kracht met een heerlijke rijsttafel.

Tijdens haar speurtocht naar het leven van Louis Couperus stuitte José Buschman, historica en Couperuskenner, op het Italiaanse kookboek van mevrouw Couperus-Baud, met daarin de lievelingsrecepten van haar man. Uit die recepten maakte ze hier een keuze, aangevuld met recepten uit het Haagse kookboek van Couperus' ouderlijk milieu en uit oude Indische kookboeken. Van vele gerechten die Couperus in zijn werk noemt - in romans, feuilletons en brieven - heeft de schrijfster het recept uit oude en nieuwe bronnen opgedoken en voor hedendaagse liefhebbers opgepoetst. De recepten worden gelardeerd met verrassende fragmenten uit Couperus' werk en schitterende foto's.

José Buschman publiceerde over Louis Couperus onder meer Zoo ik iéts ben, ben ik een Hagenaar en Een dandy in de Oriënt. Zij is een van de oprichters van het Couperus Genootschap.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
José Buschman
Uitgever
Bas Lubberhuizen
ISBN
9789059374294
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176