Carberry fields forever

jodium en troost in Ierland en Drogheda

Prijs € 18,95

Uitverkocht

Elikser B.V. Uitgeverij

Paperback | September 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ierland - wie kent het niet? Land met een rijke historie, lieflijke landschappen en gastvrije mensen in leuke pubs, met vrolijke muziek en veel Guinness. Misschien is die typering een beetje te oppervlakkig. In de geschiedenis van Ierland speelt de eeuwenlange onderdrukking door hun Engelse buren een hoofdrol, maar hoe zat het met de Ieren zelf? Was het niet vaak zo dat Ieren onderling hun conflicten probeerden op te lossen door de Vikingen, de Anglo-Normandiërs of de Engelsen in te schakelen? En was het wel zo'n plezierig land nadat eindelijk, op 6 december 1921, de Ierse Vrijstaat kon worden uitgeroepen? Betekende die onafhankelijkheid een einde aan de onderdrukking? In dit boek worden geen onbekende feiten onthuld maar het biedt in de breedte wel een veel genuanceerdere blik op Ierland en de Ieren dan het beeld dat gewoonlijk naar boven komt in de media en andere reisboeken. Wie dit boek heeft gelezen zal nog steeds van Ierland en de Ieren houden want het landschap blijft lieflijk en de Ieren gastvrij en veerkrachtig. Ondanks de uitbuiting door hun oosterburen, ondanks de onderlinge terreur, ondanks de treurige onderdrukking door de kerk, ondanks het woeste graaien voorafgaand aan de kredietcrisis - ondanks dit alles en nog veel meer weten de Ieren zich steeds weer op te richten, daarbij geholpen door hun eigen recept van jodium en troost.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joop Verstraten
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089546852
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
321

Beschrijving

Ierland - wie kent het niet? Land met een rijke historie, lieflijke landschappen en gastvrije mensen in leuke pubs, met vrolijke muziek en veel Guinness.
Misschien is die typering een beetje te oppervlakkig. In de geschiedenis van Ierland speelt de eeuwenlange onderdrukking door hun Engelse buren een hoofdrol, maar hoe zat het met de Ieren zelf? Was het niet vaak zo dat Ieren onderling hun conflicten probeerden op te lossen door de Vikingen, de Anglo-Normandiërs of de Engelsen in te schakelen? En was het wel zo'n plezierig land nadat eindelijk, op 6 december 1921, de Ierse Vrijstaat kon worden uitgeroepen? Betekende die onafhankelijkheid een einde aan de onderdrukking?
In dit boek worden geen onbekende feiten onthuld maar het biedt in de breedte wel een veel genuanceerdere blik op Ierland en de Ieren dan het beeld dat gewoonlijk naar boven komt in de media en andere reisboeken.
Wie dit boek heeft gelezen zal nog steeds van Ierland en de Ieren houden want het landschap blijft lieflijk en de Ieren gastvrij en veerkrachtig. Ondanks de uitbuiting door hun oosterburen, ondanks de onderlinge terreur, ondanks de treurige onderdrukking door de kerk, ondanks het woeste graaien voorafgaand aan de kredietcrisis - ondanks dit alles en nog veel meer weten de Ieren zich steeds weer op te richten, daarbij geholpen door hun eigen recept van jodium en troost.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joop Verstraten
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089546852
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
321