Beijing

Prijs € 15,95

Uitverkocht

Gottmer Uitgevers Groep bv

Paperback | December 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sinoloog Inge Jansen vindt Beijing een van de leukste steden die zij kent. Tijdens haar studie verbleef ze een jaar lang in de Chinese hoofdstad en die stad fascineerde haar meteen. Niet alleen vanwege de vele mooie parken, tempels en paleizen, maar vooral ook vanwege het straatleven, de oude wijkjes, de marktjes, de geuren, de sfeer. Van reizen door China krijgt ze dan ook geen genoeg. Ze is tevens auteur van de Dominicusgids China en heeft een eigen tekst- en redactiebureau Beijing is een fascinerende stad. Eeuwenlang was het de zetel van de Chinese keizers en overal vind je herinneringen aan die tijd: de befaamde Verboden Stad, uitgestrekte keizerlijke parken en statige tempels vol mysterieuze symboliek. Ook de Grote Muur, die zich ten noorden van de stad door de groene heuvels slingert, en de graven van de Ming- en Qing-keizers herinneren aan die periode. Maar in Beijing staat de tijd niet stil: door de Olympische Spelen van 2008 verrezen overal hypermoderne gebouwen. Wekelijks openen trendy restaurants, nachtclubs en caf hun deuren en het aantal moderne warenhuizen en galeries groeit snel. Deze gids behandelt eerst de geschiedenis van de stad. Vervolgens worden per wijk de bezienswaardigheden beschreven. Vol praktische tips en achtergrondinformatie, onder andere over de Olympische Spelen van 2008 waaraan twee hoofdstukken zijn gewijd. Met de uitstekende plattegronden, alle namen van bezienswaardigheden in Chinese karakters, en de uitgebreide praktische informatie zul je beslist je weg kunnen vinden in deze boeiende Aziatische miljoenenstad Deze gids werd samengesteld in samenwerking met NOC*NSF en is een aanrader voor sporters, supporters en officials. Maar ook de gewone bezoeker vindt alles wat nodig is voor een interessant verblijf in Beijing.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
I. Jansen
Uitgever
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025741327
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
213

Beschrijving

Sinoloog Inge Jansen vindt Beijing een van de leukste steden die zij kent. Tijdens haar studie verbleef ze een jaar lang in de Chinese hoofdstad en die stad fascineerde haar meteen. Niet alleen vanwege de vele mooie parken, tempels en paleizen, maar vooral ook vanwege het straatleven, de oude wijkjes, de marktjes, de geuren, de sfeer. Van reizen door China krijgt ze dan ook geen genoeg. Ze is tevens auteur van de Dominicusgids China en heeft een eigen tekst- en redactiebureau
Beijing is een fascinerende stad. Eeuwenlang was het de zetel van de Chinese keizers en overal vind je herinneringen aan die tijd: de befaamde Verboden Stad, uitgestrekte keizerlijke parken en statige tempels vol mysterieuze symboliek. Ook de Grote Muur, die zich ten noorden van de stad door de groene heuvels slingert, en de graven van de Ming- en Qing-keizers herinneren aan die periode. Maar in Beijing staat de tijd niet stil: door de Olympische Spelen van 2008 verrezen overal hypermoderne gebouwen. Wekelijks openen trendy restaurants, nachtclubs en caf hun deuren en het aantal moderne warenhuizen en galeries groeit snel.
Deze gids behandelt eerst de geschiedenis van de stad. Vervolgens worden per wijk de bezienswaardigheden beschreven. Vol praktische tips en achtergrondinformatie, onder andere over de Olympische Spelen van 2008 waaraan twee hoofdstukken zijn gewijd. Met de uitstekende plattegronden, alle namen van bezienswaardigheden in Chinese karakters, en de uitgebreide praktische informatie zul je beslist je weg kunnen vinden in deze boeiende Aziatische miljoenenstad
Deze gids werd samengesteld in samenwerking met NOC*NSF en is een aanrader voor sporters, supporters en officials. Maar ook de gewone bezoeker vindt alles wat nodig is voor een interessant verblijf in Beijing.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
I. Jansen
Uitgever
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025741327
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
213