Prijs | € 7,95 |
Uitverkocht
Hardback | Oktober 2010 |
Beoordeel dit boek als eerste!Beschrijving
Specificaties
- Uitgever
- Stichting Voedingscentrum Nederland Uitg
- ISBN
- 9789051770353
- Bindwijze
- Hardback
- Publicatiedatum
- Oktober 2010
- Categorie
- Algemeen
- Taal
- Nederlandstalig
- Aantal Pagina's
- 77
Beschrijving
Lang niet alle voedingsmiddelen worden direct na aankoop bereid en gegeten; daar kan een behoorlijke tijd tussen zitten. Het is belangrijk dat de kwaliteit van het product tijdens het bewaren zo weinig mogelijk achteruitgaat. De smaak, het uiterlijk, de geur, de voedingswaarde en de veiligheid kunnen namelijk veranderen.
Sommige veranderingen zijn gunstig. Bijvoorbeeld het rijpen van kaas of het op smaak komen van wijn. Andere zijn ongunstig. Melk kan na verloop van tijd zuur worden. Groente wordt slap of verkleurt. Honing kan uitkristalliseren. Of er zijn zoveel bacteriën in een product tot ontwikkeling gekomen dat je er ziek van kunt woren.
In al deze voorbeelden is de kwaliteit tijdens het bewaren verminderd. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Chemische omzettingen, ongedierte of micro-organismen kunnen de schuldige zijn. Je leest er alles over in dit interessante naslagwerk.
Schrijf een recensie
Specificaties
- Uitgever
- Stichting Voedingscentrum Nederland Uitg
- ISBN
- 9789051770353
- Bindwijze
- Hardback
- Publicatiedatum
- Oktober 2010
- Categorie
- Algemeen
- Taal
- Nederlandstalig
- Aantal Pagina's
- 77