Voor het eerst Michelinsterren voor Tsjechische koks

Voor het eerst hebben twee Tsjechische restaurants, met chef-koks die ook daadwerkelijk uit Tsjechië komen, een ster gekregen in de prestigieuze Michelin-gids.

De Michelinsterren gingen naar het Praagse Alcron restaurant van het Radisson hotel en La Degustation Bohême Bourgeoise. Beide restaurants worden gezien als de beste van de afgelopen jaren in Tsjechië.



De chef-kok van het restaurant Alcron, Roman Paulus, is gespecialiseerd in visgerechten, terwijl de kok uit Praag, Oldrich Sahajdak, bekend staat om zijn traditioneel Tsjechische gerechten.



Het Allegro restaurant in het Praagse Four Seasons hotel won in 2008 weliswaar ook al een Michelinster. Dat restaurant werd echter gerund door een Italiaanse chef-kok die vorig jaar naar Sint-Petersburg in Rusland verhuisde.

Bron: volkskrant.nl

Meer weten over dit land? Bezoek onze uitgebreide selectie aan reisboeken over Tsjechië.